top of page

Ολοι και όλες την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία

ΣΑΜΟΣ 23-11-2020

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ


ΟΧΙ στους αποκλεισμούς και το «διαίρει και βασίλευε» να καταβληθεί το επίδομα Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους στις

δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας


Οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις για αποκλεισμούς από την καταβολή επιδόματος Χριστουγέννων, αποτελούν ΠΡΟΣΒΟΛΗ για τους χιλιάδες εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, που συνεχίζουμε την προσπάθεια - μέσα σε ολοένα δυσκολότερες συνθήκες - όχι μόνο ενάντια στην επιδημία covid-19 αλλά και καθημερινά για την προστασία της υγείας των λαϊκών οικογενειών.


Εργαζόμαστε μέσα σε επικίνδυνες κι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, με πολλά χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας, γιατί, ακόμη και με βάση των ανεπαρκέστατων οργανισμών του νοσοκομείου, υπάρχουν δεκάδες κενές οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων.


Δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα, γιατί οι κυβερνήσεις της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με τα μισθολόγια του 2011 και 2015 και τους υπόλοιπους αντιλαϊκούς νόμους, μας αφαίρεσαν ετησίως το ισοδύναμο περισσότερων από τέσσερις μηνιαίους μισθούς.


Αγανακτούμε, γιατί εξακολουθεί και η σημερινή Κυβέρνηση τον αποκλεισμό μας από την ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.


● υλοποιεί τις προτάσεις της ηγεσίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για είσοδο ιδιωτών γιατρών, με προκλητικούς όρους, και υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων των νοσοκομειακών γιατρών. Αντί να αξιοποιήσει τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, με ίδια μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα με τους νοσοκομειακούς, και δυνατότητα παραμονής, με πλήρη και αποκλειστική εργασία.

● αξιοποιεί την εθελοντική προσφορά συναδέλφων για να ανοίξει τον δρόμο για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις υγειονομικούς προσωπικού. Αντί να προσλάβει, με επείγουσες διαδικασίες μόνιμο προσωπικό,


Απαιτούμε:

- Να χορηγηθεί σε όλους τους εργαζόμενους το επίδομα των Χριστουγέννων.

- Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα για όσους εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

- Μαζικές προσλήψεις ΤΩΡΑ μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων.

- Μονιμοποίηση σε όσους εργάζονται με ελαστικές μορφές εργασίας.

- Άμεση στήριξη σε όσους έχουν πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό και να αποζημιωθούν στο 100%.


bottom of page