top of page

ΟΕΝΓΕ: Καταγγέλλει την παρέμβαση της διοίκησης του Νοσοκομείου Μεσσηνίας στα εσωτερικά του Σωματείου




Με ένα κατάπτυστο κείμενο η διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας επιχειρεί ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά του Σωματείου των γιατρών του Νοσοκομείου με στόχο να τους τρομοκρατήσει και να τους φιμώσει, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).


Συγκεκριμένα η διοικήτρια του Νοσοκομείου ζητά να ελέγξει τη νομιμότητα των εσωτερικών λειτουργιών του σωματείου, όπως της γενικής συνέλευσης, να γνωστοποιείται και να ζητείται άδεια από τη διοίκηση για να κάνουν γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι και να δώσει εξηγήσεις το σωματείο στη διοίκηση για τις αποφάσεις που λαμβάνει.


«Προφανώς η κυρία διοικήτρια βρίσκεται σε σύγχυση. Την ενημερώνουμε ότι μέλη των σωματείων είναι οι εργαζόμενοι και όχι οι διορισμένες από την κυβέρνηση διοικήσεις των νοσοκομείων. Την ενημερώνουμε επίσης ότι δεν πρόκειται ούτε να ζητήσουμε την άδεια της για να συνεδριάζουμε, να συζητάμε και να αναδεικνύουμε τα προβλήματα ούτε βεβαίως να απολογηθούμε για το περιεχόμενο και τις αποφάσεις των συλλογικών μας διαδικασιών», σημειώνει η ΟΕΝΓΕ.


«Μάλλον έτσι εννοεί η κυβέρνηση τον εκδημοκρατισμο της λειτουργίας των σωματείων...

Δεν θα τους αφήσουμε να μας κλείσουν το στόμα!», καταλήγει.

Δείτε παρακάτω το κατάπτυστο κείμενο της διοίκησης.

bottom of page