top of page

ΟΕΝΓΕ: Η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση είναι αδιαπραγμάτευτη

Αθήνα 26 Φεβρουαρίου 2020

Α.Π: 10063


Η ΟΕΝΓΕ καταδικάζει κάθε προσπάθεια επαναφοράς της μη αποκλειστικής απασχόλησης όσον αφορά τους γιατρούς των Κ.Υ του ΕΣΥ.


Για την ΟΕΝΓΕ και για τις Ενώσεις μέλη της, η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση είναι αδιαπραγμάτευτη γιατί είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για ένα καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και απολύτως δωρεάν σύστημα υγείας. Η καθιέρωση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για όλους ανεξαίρετα τους γιατρούς που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας (πανεπιστημιακούς, στρατιωτικούς, κ.λ.π) είναι στην προμετωπίδα των αγωνιστικών διεκδικήσεων της Ομοσπονδίας. Στην κατεύθυνση αυτή διεκδικήσαμε και πετύχαμε οι συνάδελφοι που προέρχονται από το πρώην ΙΚΑ και εντάσσονται στο ΕΣΥ, με σχέση μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης να έχουν πλήρη μισθολογικά και επιστημονικά δικαιώματα, ισότιμα με αυτά των υπόλοιπων νοσοκομειακών γιατρών.


Δηλώνουμε ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια κατάργησης της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στην ΠΦΥ, είτε άμεσα ή διά της πλαγίας οδού, με επίκληση δικαστικών αποφάσεων, που θα προσθέσει ακόμα έναν κρίκο στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας.


ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΕΝΓΕ

bottom of page