top of page

ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 110 ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΙΔΟΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓ. ΣΟΦΙΑ_ΑΓΛ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού «Αγία Σοφία» - «Αγλαΐα Κυριακού» (για το κύριο μέρος του οποίου νομοσχεδίου έχουμε εκφράσει την πλήρη και κατηγορηματική μας αντίθεση), προστέθηκε από την πολιτική ηγεσία το άρθρο 110, άσχετο με το κύριο μέρος του νομοσχεδίου, σύμφωνα με το οποίο απολύονται εκατοντάδες γιατροί που υπηρετούν ως ειδικευόμενοι σε παράταση θητείας.


Συγκεκριμένα ως τώρα γιατρός που έχει ολοκληρώσει το χρόνο ειδικότητας και έχει επιτύχει στις εξετάσεις αποκτώντας τον τίτλο ειδικότητας, μπορεί να παραμείνει σε καθεστώς παράτασης επί δύο (2) έτη άσχετα με το αν είναι συμπληρωμένες οι θέσεις ειδικευόμενων στο τμήμα του/της, αξιοποιούμενος/η στα πλαίσια του τομέα και εκεί που υπάρχουν ανάγκες.


Αντίστοιχα γιατρός που συμπληρώνει το χρόνο ειδικότητας και δεν αποκτά τίτλο μπορεί να παραμένει χωρίς χρονικό περιορισμό, ανάλογα με τις ανάγκες, με σχετική απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου.


Με τη νέα διάταξη γιατροί που έχουν τίτλο ειδικότητας και είναι σε καθεστώς παράτασης, απολύονται αυτοδίκαια μόλις συμπληρωθούν οι θέσεις ειδικευόμενων στο τμήμα τους ακόμα και αν υπάρχουν ανάγκες σε άλλα τμήματα του τομέα. Επίσης γιατροί σε καθεστώς παράτασης που δεν έχουν τίτλο ειδικότητας, μπορούν να παραμένουν το πολύ για δύο (2) χρόνια και όχι επ’ αόριστον.


Η διάταξη προβλέπει την άμεση εφαρμογή ορίζοντας σαφώς εκατοντάδες απολύσεις γιατρών μόλις ολοκληρωθεί η τρέχουσα εξάμηνη σύμβασή τους, την ώρα που όχι μόνο δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών αλλά και χιλιάδες θέσεις ειδικευόμενων γιατρών παραμένουν κενές.

Απαιτούμε την απόσυρση της διάταξης και φυσικά εξακολουθούμε να απαιτούμε και την απόσυρση του κύριου μέρους του νομοσχεδίου που αφορά την ιδιωτικοποίηση της μοναδικής δημόσιας Παιδοογκολογικής μονάδας.


bottom of page