top of page

ΟΕΝΓΕ για την προκήρυξη 940 θέσεων Επιμελητών και Διευθυντών ΕΣΥ

Αθήνα 26 Φεβρουαρίου 2020

Α.Π: 10064


Σχετικά με την τρέχουσα προκήρυξη 940 θέσεων Επιμελητών και Διευθυντών ΕΣΥ φαίνεται να ανακύπτει σωρεία προβλημάτων. Πιο συγκεκριμένα:


1. Ειδικά για την Αττική ο διαχωρισμός των 2 ΥΠΕ και η απαγόρευση των γιατρών να διεκδικήσουν θέση ταυτόχρονα στο σύνολο των Νοσοκομείων της Αττικής θα λειτουργήσει όχι μόνο εις βάρος των υποψηφίων αλλά και της ισότιμης και απρόσκοπτης κάλυψης όλων των θέσεων.


2. Δεν εκδόθηκε εγκύκλιος με σαφείς οδηγίες για την έκδοση πιστοποιητικών προϋπηρεσίας, με αποτέλεσμα κάθε νοσοκομείο να δημιουργεί διαφορετικό τύπο πιστοποιητικού ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τις διατάξεις του σχετικού ΦΕΚ.


3. Αρκετά νοσοκομεία δημοσίευσαν τις προκηρύξεις τους με ειδικά προσόντα, κάτι που ως τώρα απαγορευόταν (ώστε να μη δημιουργούνται διακρίσεις μεταξύ των υποψηφίων).


4. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα κατάθεσης της αίτησης και δικαιολογητικών εμφάνισε πρόβλημα εξ αρχής. Στη συνάντηση της Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε με τον υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη στις 10/2/2020, είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει πως υπήρχε μεγάλη πιθανότητα δυσλειτουργίας της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποδοχής αιτήσεων λόγω του μεγάλου όγκου δεδομένων που απαιτείται να «ανεβάζει» στην πλατφόρμα κάθε υποψήφιος (πολλές σελίδες σε μορφή PDF αντιγράφων πιστοποιητικών προϋπηρεσίας, συμμετοχής και ανακοινώσεων σε συνέδρια, δημοσιεύσεων κλπ). Είχαμε μάλιστα προτείνει εναλλακτικά μέχρι να τελειοποιηθεί το ηλεκτρονικό σύστημα, οι υποψήφιοι να δηλώνουν μεν στην πλατφόρμα αναλυτικά τα προσόντα τους σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής υπουργικής απόφασης για τη μοριοδότηση και να αποστέλλουν τα σχετικά έντυπα ταχυδρομικώς, αντί να τα ανεβάζουν διαδικτυακά. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά δεν εισακουστήκαμε με αποτέλεσμα το προβλεπόμενο μέγεθος επισυναπτόμενων αρχείων, συχνά να μην επαρκεί για το σύνολο των δικαιολογητικών.


Απαιτούμε από τους αρμόδιους της πολιτικής ηγεσίας:


-Να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την επίλυση των προαναφερθέντων προβλημάτων και άλλων που τυχόν προκύψουν κατά τη διαδικασία υποβολής και κρίσεων, με τελικό στόχο τη διασφάλιση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.


-Να δοθεί όση παράταση στην προθεσμία αιτήσεων απαιτείται ώστε να μην αποκλειστεί καμία υποψηφιότητα λόγω της δυσλειτουργίας της πλατφόρμας.


ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΕΝΓΕ

bottom of page