top of page

ΟΕΝΓΕ για τη μετατροπή του Νοσοκομείου Σύρου σε κλινική COVID

Αθήνα 9 Αυγούστου 2021

Α.Π:11571


Μετά από εντολή του διοικητή της 2ης ΥΠΕ, με απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου της Σύρου, το νοσοκομείο πρακτικά μετατρέπεται σε μίας νόσου. Πιο συγκεκριμένα, η Παθολογική κλινική δυναμικότητας 30 κρεβατιών μετατρέπεται σε κλινική Covid, αναστέλλονται όλα τα χειρουργεία και επιστρατεύεται το σύνολο των γιατρών του νοσοκομείου ακόμα και γιατροί μη συναφών ειδικοτήτων (Παθολογικός και Χειρουργικός Τομέας).


Με βάση αυτή την απόφαση όλα τα σοβαρά περιστατικά της λοιπής νοσηρότητας αναγκαστικά θα διακομίζονται με αεροδιακομιδή στην Αττική επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία της Αττικής και το υποστελεχωμένο ΕΚΑΒ.


Ένα ακόμα νοσοκομείο, 1,5 χρόνο μετά την εκδήλωση της πανδημίας, αδυνατεί να αντιμετωπίσει συνδυαστικά τόσο τις έκτακτες όσο και τις τρέχουσες ανάγκες. 1,5 χρόνο μετά με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης η περίθαλψη των ασθενών Covid γίνεται σε βάρος της αντιμετώπισης ασθενών με άλλα προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα την αύξηση της λοιπής νοσηρότητας και θνητότητας.


Αυτά είναι τα αποτελέσματα της διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής που με συνέπεια υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Της πολιτικής που θεωρεί την υγεία του λαού μας "κόστος προς εξορθολογισμό" από τη μία και από την άλλη πεδίο για να κερδοσκοπούν οι έμποροι της υγείας. Της πολιτικής που θεωρεί τους υγειονομικούς αναλώσιμους.


Απαιτούμε να ενισχυθεί άμεσα με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό το νοσοκομείο της Σύρου ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες.


Απαιτούμε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία όλων των υπόλοιπων κλινικών.


Καμία αναστολή χειρουργείων.


ΟΕΝΓΕ

bottom of page