top of page

Ο Εφιάλτης της Υγείας

ΜΕΤΩΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ


Ο άνθρωπος που ήθελε να εμφανίζεται ως Μωυσής, κατέληξε -ως άξιος υιός του πατρός του- σε Εφιάλτη της Υγείας..


Από τη Γη της Επαγγελίας στους 24000 νεκρούς ένα τελευταία μίλι δρόμος. Κι αυτό χωρίς καμία ανάληψη πολιτικής ευθύνης, μόνο με την παραδοχή για λάθος λεκτικές διατυπώσεις σχετικά με τη νοσηλεία διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ.


Εντωμεταξύ οι νεκροί από την πανδημία στη χώρα μας-που βαυκαλιζόταν ότι θα γίνει Δανία του Νότου- φτάνουν τους 24000, όταν στη (γνήσια) Δανία (του Βορρά) δεν είναι ούτε 5000.


-Και ποιος φταίει για αυτό, κατά την πάνσοφη διακυβέρνηση των άριστων;

Μα, φυσικά οι πολίτες που δεν επιδεικνύουν ατομική ευθύνη! Και συνωστίζονται χωρίς ατομική ευθύνη στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στέλνουν χωρίς ατομική ευθύνη τα παιδιά τους σε σχολικές αίθουσες άνω των 25 μαθητών και στοιβάζονται χωρίς ατομική ευθύνη στους χώρους εργασίας, αντί υπεύθυνα να κάνουν cocooning και φυσιολατρικές εξορμήσεις τα Σαββατοκύριακα.


Όλα αυτά, τη στιγμή που κάθε δώδεκα λεπτά ένας συμπολίτης μας πεθαίνει από κορωνοϊό και η κυβέρνηση έχει σφυρίξει τρεις - τέσσερις φορές τη λήξη της πανδημίας. Και μια που η λήξη δεν έρχεται, περηφανεύεται ότι έκανε προσλήψεις στα νοσοκομεία που μόνο η ίδια είδε, ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας με περικοπές προϋπολογισμών, βελτίωσε την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων βάζοντας φραγμούς στη συνταγογράφισή τους και αύξησε στα χαρτιά τις κλίνες ΜΕΘ χωρίς γιατρούς και προσωπικό, ευχαριστώντας συνεχώς τον ιδιωτικό τομέα υγείας για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση της πανδημίας.


Γιατί αυτή είναι η ουσία. Η κυβέρνηση που διέλυσε τα κρατικά νοσοκομεία μετατρέποντας τα σε μονοθεματικά κορωνο-νοσοκομεία, που εξαφάνισε την εκπαίδευση των ειδικευόμενων, που εξουθένωσε τους ιατρούς του ΕΣΥ και έριξε χιλιάδες ασθενείς στον Καιάδα ή στα δόντια των μεγάλο-κλινικαρχών, ευχαριστεί συνεχώς τον ιδιωτικό τομέα.


Και ονειρεύεται την μετατροπή των κρατικών νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, φαντασιώνεται ΣΔΙΤ και κλείσιμο νοσοκομείων μέσω σχεδίων Κόμβου-Ακτίνας. Στέλνει δε στη Βουλή αυτόν που καμώνεται τον Υπουργό Υγείας να περηφανεύεται με περισσό πολιτικό θράσος ότι εφαρμόζει κοινωνική πολιτική με νομοθετήσεις για ΣΔΙΤ. Ο πρόσφατος χιονιάς βοά ακόμα για την αναποτελεσματικότητα των ΣΔΙΤ πάνω στα καλοκαιρινά αποκαΐδια του επιτελικού τους κράτους (τόσο δεξιό, τόσο ρουσφετολογικό και τόσο αναποτελεσματικό όσο και αυταρχικό).


Τα νεοφιλελεύθερα όνειρα τους είναι υγειονομικός εφιάλτης για την κοινωνία. Τα ξαναζεσταμένο σχέδια τους για ιδιωτικό ΕΣΥ θα πάρουν την απάντηση που πήραν και στο παρελθόν.


Ο Εφιάλτης της Υγείας θα έχει την τύχη του Εφιάλτη της Δημοκρατίας. Και τα ΣΔΙΤ του Μητσοτάκη θα τα σαρώσει η κοινωνία.

bottom of page