top of page

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.: Έχουμε το λαό στο πλευρό μας και το δίκιο με το μέρος μας


Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ χαιρετίζει τους συναδέλφους νοσοκομειακούς γιατρούς σε όλη την χώρα, αλλά και τους υπόλοιπους συναδέλφους υγειονομικούς που με αποφάσεις των σωματείων τους συμμετείχαν στην σημερινή απεργιακή μας κινητοποίηση.


Η σημερινή μαχητική αγωνιστική κινητοποίηση στη Αθήνα στο Υπουργείο Υγείας και στις άλλες πόλεις δίνει ελπίδα στο λαό μας που αγκαλιάζει τον αγώνα μας, γιατί ο αγώνας αυτός εκφράζει τις αγωνίες του για την ζωή του, την υγεία του και την επιβίωσή του.


Ο υπουργός κ. Κικίλιας και ο υφυπουργός κ. Κοντοζαμάνης για μια ακόμη φορά δεν τόλμησαν να μας αντιμετωπίσουν κατά μέτωπο και κρύφτηκαν. Ωστόσο καταφέραμε με την μαχητική μας παρουσία στο Υπουργείο Υγείας να πραγματοποιηθεί τελικά συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, την οποία εκπροσώπησαν ο Γ.Γ κ. Κωτσιόπουλος και διευθυντές των γραφείων των υπουργών.

Καμία ουσιαστική δέσμευση για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που θέσαμε. Για κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, για διορισμό όλων των συναδέλφων που έχουν θέσει υποψηφιότητα για τις 940 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, για μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις των επικουρικών γιατρών, για να μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα συνάδελφοι παθολόγοι και πνευμονολόγοι με εξειδίκευση στην εντατικολογία που η πρόσφατη προκήρυξη για τις ΜΕΘ τους αποκλείει, για την ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού ΜΕΘ, για να μπορούν να δώσουν εξετάσεις οι συνάδελφοι ειδικευόμενοι για τον τίτλο ειδικότητας πριν την εκπλήρωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου, για επίταξη των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας. Σε όλα η απάντηση ήταν η μόνιμη επωδός «δεν μπορεί να γίνει τίποτα από αυτά που λέτε γιατί υπάρχουν νομικοί και οικονομικοί σκόπελοι".


Σκόπελοι όμως που δεν εμπόδισαν και δεν εμποδίζουν καθόλου την κυβέρνηση αξιοποιώντας την επιδημία να νομοθετεί με διαδικασίες fast – track «κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων» σωρεία αντιλαϊκών, αντισυνταγματικών διατάξεων που έχουν πισωγυρίσει τα εργασιακά δικαιώματά μας στον 19ο αιώνα, όπως η νομοθέτηση της απλήρωτης υπερωριακής εργασίας που παραβιάζει ακόμα και το ίδιο το σύνταγμα. Για αυτά οικονομικά και νομικά εμπόδια δεν υπάρχουν.


Ένα είναι σίγουρο, δεν ιδρώνει το αυτί τους. Κλείνουν τα αυτιά τους στην κραυγή αγωνίας των νοσοκομειακών γιατρών που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της υγείας του λαού. Είναι αδίστακτοι. Αποφασισμένοι αδιαφορώντας για την ζωή μας, την υγείας μας, τα δικαιώματα μας, να υλοποιήσουν απαρέγκλιτα χωρίς να κάνουν ρούπι την πολιτική που θεωρεί την υγεία του λαού από τη μία κόστος για το κεφάλαιο και το κράτος του και από την άλλη φιλέτο για να κάνουν μπίζνες με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.


Καμία επανάπαυση. Ούτε ώρα χαμένη. Με τους αγώνες μας θα επιβάλλουμε να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματά μας.


Παίρνουμε δύναμη από την απήχηση που είχε η σημερινή μαχητική απεργιακή κινητοποίηση.

Έχουμε το λαό στο πλευρό μας και το δίκιο με το μέρος μας.


ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

bottom of page