top of page

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Ενόχλησε το πανό με το σύνθημα για δημόσια – δωρεάν υγεία

Λυτούς και δεμένους έβαλε ο Διοικητής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για να κατέβει το πανό που ανάρτησε το Σωματείο Εργαζομένων για δημόσια και δωρεάν υγεία.



Δύο ώρες έμεινε το γιγαντοπανό, καθώς απ’ ότι φαίνεται ενόχλησαν τα συνθήματα για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν υγεία, αλλά και τα τα πηγαία χειροκροτήματα των ασθενών και των συγγενών τους που βρίσκονταν στο χώρο, καθώς το νοσοκομείο ξεκινούσε γενική εφημερία.


Το γεγονός κατήγγειλε σε δήλωσή του ο Γιώργος Φερεντίνος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο σημειώνοντας:


«Το σύνθημα για δημόσια και δωρεάν υγεία και το κάλεσμα για την απεργία στις 9 Νοέμβρη φαίνεται ότι ήταν πολύ ενοχλητικό. Το αίτημα αυτό προέρχεται από την πλειοψηφία των μαχόμενων υγειονομικών στα νοσοκομεία που προασπίζουν το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης σε όλους τους ασθενείς στα νοσοκομεία και και αντιδρούν απέναντι στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσοκομείον και στην νομοθέτηση από πλευράς υπουργείου της αναζήτησης ασθενών – πελατών στην πιάτσα της υγείας.


Το πηγαίο χειροκρότημα ασθενών και συγγενών τους, με το που αναρτήθηκε το πανό δηλώνει την αυθόρμητη συστράτευση του κόσμου με αυτό το αίτημα των υγειονομικών και την αναγνώρισή τους, όχι μόνο για το ρόλο που έπαιξαν μέσα στην πανδημία, αλλά και τον ρόλο που θα παίξουν το επόμενο διάστημα και ως θεράποντες ιατροί αλλά και ως αντιμαχόμενοι σε οποιεσδήποτε προσπάθειες εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας».

bottom of page