top of page

Νεκρή 19χρονη έγκυος - Καταγγελίες ότι περίμεναν ώρες για ασθενοφόρο


Νεκρή 19χρονη έγκυος - Καταγγελίες ότι περίμεναν ώρες για ασθενοφόρο


Από κινητοποίηση στις 7/4/2023 Μετά το τραγικό γεγονός της Κω όπου μια γυναίκα πέθανε σε καρότσα αγροτικού, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο, μια 19χρονη έγκυος έχασε την Τρίτη 6 Ιούνη τη ζωή της, καθώς μετά τη μεταφορά της στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, διαπιστώθηκε ο θάνατός της, με τους συγγενείς της να καταγγέλλουν ότι περίμεναν ώρες το ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του «ΣΚΑΪ», η νεαρή γυναίκα, έγκυος στον 9ο μήνα, παραπονέθηκε από το πρωί της Τρίτης στον σύζυγό της και τους συγγενείς της για έντονους πόνους στην κοιλιά.

Καθώς το ζευγάρι δεν διέθετε αυτοκίνητο, κάλεσε το ΕΚΑΒ περίπου στις 10.30 το πρωί, για να τη μεταφέρει σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τους συγγενείς της, το ασθενοφόρο έφτασε περίπου στη 1.30 το μεσημέρι και τη μετέφερε στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Δεν επιβίωσε ούτε το μωρό της, ενώ οι συγγενείς της αναφέρουν ότι η 19χρονη έφυγε από το σπίτι ζωντανή.

Από το ΕΚΑΒ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και η τήρηση των πρωτοκόλλων από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του περιστατικού.

Για μια ακόμη φορά αναδεικνύονται οι τραγικές ελλείψεις του ΕΚΑΒ, αλλά και η έλλειψη νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, ενώ το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης είναι αποδυναμωμένο.

Η δημιουργία δημόσιου νοσοκομείου αποτελεί διαχρονικό αίτημα του ΚΚΕ, αλλά και σωματείων και φορέων της περιοχής, η οποία έχει βιομηχανικές και εργοστασιακές μονάδες, έχει αυξηθεί ραγδαία η μόνιμη κατοίκησή της, ενώ οι υγειονομικές ανάγκες αυξάνονται ιδιαίτερα τη θερινή, τουριστική περίοδο, καθώς διαμένει ακόμα περισσότερος κόσμος.

Σημειώνεται ότι επισκεπτόμενος το Λαύριο στις 20/4/2023, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και για την ανάγκη δημιουργίας δημόσιου νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική. Πρόκειται για ένα δίκαιο και επείγον αίτημα των κατοίκων της περιοχής, που, όπως σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας κατά τις συναντήσεις του, το ΚΚΕ παλεύει και διεκδικεί την ικανοποίησή του. Την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας καθώς και τη δημιουργία Γενικού Δημόσιου Νοσοκομείου στην Αν. Αττική απαίτησε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, με την κινητοποίηση που πραγματοποίησε μαζί με φορείς της ευρύτερης περιοχής στο υπουργείο Υγείας στις 7 Απρίλη του 2023!

«Ο αριθμός των υφιστάμενων ασθενοφόρων και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται, βάζει καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή δεκάδων ασθενών, οι οποίοι δεν εξυπηρετούνται έγκαιρα, λόγω της ανεπάρκειας του στόλου» κατήγγειλε η «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΚΑΒ» με ανακοίνωσή της στις αρχές Απρίλη του 2023, τονίζοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.


Πηγή:902.gr

bottom of page