top of page

Να πάψουν οι ειδικευόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων να γίνονται «μπαλάκι» στις ιδιωτικές κλινικές

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς [ΕΙΝΑΠ]


Αθήνα, 14/03/21


Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την απόφαση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υγείας για τη μετακίνηση ειδικευομένων γιατρών των νοσοκομείων “Λαϊκό”, “Ιπποκράτειο” και “Σπηλιοπούλειο” προς το ιδιωτικό θεραπευτήριο “Λητώ” για ενίσχυση της αντιμετώπισης των ασθενών Covid που μεταφέρονται από τα δημόσια νοσοκομεία.


Οι ειδικευόμενοι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων είναι εκπαιδευόμενοι με συγκεκριμένο έργο και δεν είναι δυνατό να γίνονται “μπαλάκι” για ενίσχυση των ιδιωτικών κλινικών. Κατά αυτό τον τρόπο αποδυναμώνονται τα δημόσια νοσοκομεία και τους παρέχεται έτσι ελλιπής εκπαίδευση. Ήδη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των ασθενών Covid στις κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων, προσφέροντας ως μάχιμοι γιατροί τις υπηρεσίες τους και υπερβαίνοντας τον αριθμό των εφημεριών, κάτι που βάσει της νομοθεσίας είναι παράνομο.


Απαιτούμε:

• να ανακληθεί η απόφαση αυτή και να παραμείνουν οι γιατροί στις θέσεις που υπηρετούν. Δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια με ειδικευόμενους γιατρούς οι οποίοι έχουν συγκεκριμένο έργο και εκπαίδευση στα δημόσια νοσοκομεία.

• Την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων ειδικευομένων γιατρών στα νοσοκομεία.

• Πραγματική επίταξη ιδιωτικών κλινικών . Τα υπόλοιπα είναι προκλητική προστασία των κλινικαρχών.

bottom of page