top of page

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ




Με την περικύκλωση του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης απεργιακή πορεία στη Θεσσαλονίκη.


Μετά την συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου έγινε μια τεράστια πορεία, που απλώθηκε και διένυσε ένα μεγάλο τμήμα της πόλης (από το Άγαλμα Βενιζέλου ως τον ΟΣΕ και από εκεί μέχρι το υπουργείο).


Το μεγάλο ορμητικό ποτάμι που πλημμύρισε τη Θεσσαλονίκη, έστειλε ξεκάθαρο το μήνυμα ότι "αυτό το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί". Οτι ο λαός απαιτεί να μην υπάρξουν άλλοι νεκροί, να πληρώσουν όσοι θυσιάζουν τις ανθρώπινες ζωές για το κέρδος των λίγων.


Δεκάδες χιλιάδες πήραν τη θέση τους στην μεγάλη πλατεία γύρω από το Αγαλμα Βενιζέλου, απλώθηκαν στην Εγνατία, στην Αριστοτέλους. Υπολογίζονται περίπου σε 40.000 με 45.000 οι άνθρωποι όλων των ηλικιών που γέμισαν ασφυκτικά το κέντρο της πόλης.



Οι δρόμοι γέμισαν από χιλιάδες απεργούς εργαζόμενους από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, από χιλιάδες φοιτητές που άφησαν τα αμφιθέατρα, χιλιάδες μαθητές που έκλεισαν τα σχολεία τους με καταλήψεις και αποχές.


Χιλιάδες, που συγκροτημένα διαδήλωσαν με τα μπλοκ των σωματείων τους, οργανωμένα, με τα πανό και τα λάβαρα του αγώνα. Χιλιάδες εκπαιδευτικούς, βιομηχανικούς εργάτες στα τρόφιμα, το μέταλλο, το χαρτί και άλλους κλάδους, εργαζόμενους στις κατασκευές, στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, στον επισιτισμό και τον τουρισμό, εργολαβικούς εργαζόμενους στην καθαριότητα, υπαλλήλους σε μια σειρά υπηρεσίες του δημοσίου.

bottom of page