top of page

Με συγκέντρωση στο υπ. Υγείας απαίτησαν την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας


Την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη ιδιωτικών μονάδων και μαζικές προσλήψεις γιατρών - νοσηλευτών ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί με την 24ωρη πανελλαδική απεργία από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).


Στην Αθήνα πραγματοποίησαν το μεσημέρι συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στην οποία συμμετείχαν και Σωματεία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία κλιμακώνοντας την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας του λαού.


«Ως εδώ με τον κυβερνητικό εμπαιγμό - Τώρα μέτρα για την υγεία του λαού - Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή - Δωρεάν υγεία για κάθε ασθενή» ανάγραφε το πανό της ΟΕΝΓΕ.


Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γγ του υπ. υγείας ο οποίος δεν έδωσε καμία απάντηση ή δέσμευση στα αιτήματά τους.


Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Στην κινητοποίηση συμμετείχε ακόμα αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ.

Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση έγινε στο ΑΧΕΠΑ. Κινητοποιήσεις έγιναν στην Κρήτη, στην 7η ΥΠΕ στο Ηράκλειο και στο νοσοκομείο Σητείας.


Οι γιατροί απαιτούν:


Επείγουσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, ανάπτυξη και στελέχωση 3.500 κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ, επίταξη των δομών Υγείας του ιδιωτικού τομέα, άμεση πληρωμή του συνόλου των εφημεριών.


Η Αφροδίτη Ρέτζιου πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ χαιρέτησε τις άλλες κινητοποιήσεις που γίνονται, των μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονιών για το δικαίωμα στη Παιδεία, αλλά και τους αγώνες των ναυτεργατών. Σημείωσε ότι η κραυγή αγωνίας που εκφράζουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία καταρρίπτει το αφήγημα της κυβέρνησης για τη δήθεν θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Επεσήμανε ότι η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που υποτάσσει την επιστήμη στους άγριους νόμους της αγοράς που θεωρεί την υγεία κόστος.


Από την πλευρά του ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Π. Παπανικολάου κατήγγειλε τις ευθύνες της κυβέρνησης που δεν έχει ικανοποιήσει ούτε ένα από τα αιτήματα που θέτουν οι νοσοκομειακοί γιατροί από τον περασμένο Μάρτη.


Ο Χρ. Κατσώτης εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα που δίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, ένας αγώνας για τη ζωή και την υγεία του λαού, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και στη λογική κόστους - οφέλους που βάζει τη ζωή του λαού σε δεύτερη μοίρα. Κατήγγειλε την κυβέρνηση που αντί να πάρει μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού αφήνει τα δημόσια νοσοκομεία χωρίς προσωπικό και υποδομή. Αντί να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα, του έδωσε τη δυνατότητα να κερδίζει περισσότερα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τόνισε η πρόεδρος της ΟΓΕ Χριστίνα Σκαλούμπακα προσθέτοντας πως δε συμβιβαζόμαστε στη λειτουργία των νοσοκομείων χωρίς το αναγκαίο προσωπικό.


Επίσης, έγιναν χαιρετισμοί από Σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία και άλλους φορείς, ενώ καταγγέλθηκε η κλήση σε απολογία ειδικευόμενης γιατρού στον «Ευαγγελισμό» επειδή δε συμβιβάστηκε με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί

bottom of page