top of page

ΛΕΥΚΑΔΑ: ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ - ΑΝΤΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2022


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΗ 6:30 μμ Αντιιμπεριαλιστικό – Αντιπολεμικό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στη Νατοϊκή βάση του Ακτίου & στη συνέχεια στη πόλη της Πρέβεζας


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ την πρωτοβουλία και ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΡΟΣ στο μεγάλο αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης, τα Εργατικά Κέντρα, Σύλλογοι και Φορείς του εργατικού-λαϊκού και φοιτητικού κινήματος, της περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας-Αιτωλοακαρνανίας, στην Nατοϊκή βάση του Ακτίου το Σάββατο 16 Απρίλη στις 6:30μμ.


ΛΕΜΕ ΟΧΙ στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ για μια ακόμη φορά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία!


ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή για να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ την εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και για να ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ κάθε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και υλικού στην Ουκρανία, ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα!


Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία ανάμεσα στις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ -ΕΕ από τη μια μεριά και τη Ρωσία από την άλλη, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ με τα συμφέροντα του Ουκρανικού, του Ρωσικού αλλά και των άλλων λαών! ΓΙΝΕΤΑΙ για τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων, για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη μοιρασιά των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, των σφαιρών επιρροής.


Οι ιμπεριαλιστές ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ τον κόσμο και ο Ουκρανικός λαός ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ σε «σάκο του μποξ» για τα συμφέροντά τους. Γι’ αυτό ο πόλεμος είναι άδικος και παρά την ανελέητη προπαγάνδα ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών γιατί είμαστε με τους λαούς!


ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση της ΝΔ που ΕΜΠΛΕΚΕΙ το λαό μας όλο και βαθύτερα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για λογαριασμό της αστικής τάξης της χώρας μας και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που κερδίζουν από τον πόλεμο κάνοντας χρυσές δουλειές! Ήδη ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου τρίβουν τα χέρια τους με τις αποφάσεις της ΕΕ, που στο όνομα της απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο, συνάπτουν συμβάσεις για προμήθεια πανάκριβου αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου!


Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες έρχονται αντιμέτωποι με τις τραγικές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία! Ζούμε τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, την ακρίβεια σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, την ενεργειακή φτώχεια. Βλέπουμε καθημερινά τα εκατομμύρια ξεριζωμένων που εγκαταλείπουν όπως–όπως τον τόπο τους για να γλιτώσουν από τη φωτιά του πολέμου, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.


Η χώρα μας έχει ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο, γίνεται μαγνήτης αντιποίνων με τις Αμερικανονατοϊκές βάσεις απ’ άκρη σ’ άκρη να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις!


Η περιοχή μας ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ στο μάτι του κυκλώνα! Στη Νατοϊκή βάση του Ακτίου, σταθμεύουν και απογειώνονται τα ιπτάμενα κατασκοπευτικά ΑΒΑΚΣ που συμμετείχαν σε όλες τις επεμβάσεις τα προηγούμενα χρόνια στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Συρία, στη Λιβύη, σαρώνοντας στόχους και συμβάλλοντας στον Αμερικανονατοϊκό επιχειρησιακό σχεδιασμό. Η βάση του Ακτίου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε ρόλο στην επιτήρηση του εναέριου χώρου των Βαλκανίων. Τώρα για άλλη μια φορά καλείται να είναι σε ετοιμότητα ώστε να συμβάλλει στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία!

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την προετοιμασία από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει τμήματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στους σχηματισμούς μάχης, στο πλαίσιο της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία! Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμιά δουλειά έξω από τα σύνορα!


Η Αλληλεγγύη στον Ουκρανικό, στον Ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ να δυναμώσει ακόμη περισσότερος ο αγώνας ενάντια στο σφαγείο του πολέμου και για να σταματήσει οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας.



ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην Ουκρανία.

  • Καμιά αποστολή στρατιωτικού υλικού και καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών. Κανένας αξιωματικός και φαντάρος έξω από τα σύνορα.

  • Να κλείσει η βάση του Ακτίου – Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.

  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα. V

bottom of page