top of page

Κραυγή αγωνίας από τους Ιατρούς Επιστημονικούς Υπεύθυνους Χειρουργικών Τμημάτων νοσοκομείου Νίκαιας

ΑΡιστερή Συσπείρωση Ιατρών Γ.Ν. Νίκαιας (Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή)

16/2/22


Το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά έχει έναν τεράστιο πληθυσμό αναφοράς μεγάλο μέρος του οποίου βρίσκεται στα κοινωνικά σύνορα της χώρας. Προσφέρει δημόσια δωρεάν περίθαλψη με υψηλότατη επιστημονική επάρκεια την οποία ζηλεύουν διάφοροι ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες της ευρύτερης περιοχής. Είναι μακράν το πρώτο νοσοκομείο της Ελλάδας σε αριθμό επειγόντων περιστατικών ανά έτος και από πριν την πανδημία. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά κέντρα για τους ειδικευόμενους γιατρούς. Με άλλα λόγια είναι ένα νοσοκομείο εμβληματικό για την δημόσια περίθαλψη και συμπυκνώνει ακριβώς όλα αυτά που απεχθάνονται οι μνημονιακές κυβερνήσεις και ιδιαίτερα η σημερινή κυβέρνηση που αδίστακτα θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα πάνω στα ερείπια του ΕΣΥ που η ίδια κατεδαφίζει και πάνω σε χιλιάδες αδικαιολόγητους θανάτους που η ίδια προκαλεί. Γι΄αυτό είναι διαχρονικά αδικημένο συγκριτικά ακόμα και με άλλα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία που επίσης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης.


Όμως το τελευταίο διάστημα η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Αυτό αποδεικνύεται και από το πρόσφατο επίσημο έγγραφο που συνυπογράφουν όλοι οι ιατροί επιστημονικοί υπεύθυνοι των Χειρουργικών Τμημάτων. Επισημαίνουν πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την υποβάθμιση – εγκατάλειψη του χώρου των Χειρουργείων από τον διοικητή που δεν εγκρίνει (προφανώς για λόγους οικονομικής στενότητας) την αναγκαία στοιχειώδη συντήρηση ούτε την προμήθεια των αναγκαίων αναλώσιμων υλικών. Φαίνεται πως αυτή η υποβάθμιση είναι συνειδητή επιλογή που εξυπηρετεί την εκβιαστική κερδοσκοπία των ιδιωτών μεγαλοκλινικαρχών.


Όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο : τους γιατρούς και τους λοιπούς υγειονομικούς που έχουμε δώσει την ζωή μας (κυριολεκτικά …) για το νοσοκομείο μας και για την δημόσια περίθαλψη, τους νέους γιατρούς που θέλουν να εκπαιδευτούν για να προσφέρουν κι αυτοί με την σειρά τους και πρώτα και κύρια ολόκληρο τον λαό που ξέρει πολύ καλά αυτήν την προσφορά και δεν θα επιτρέψει την κατάργηση του αγαθού της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης.


Εκτός από την συμμετοχή μας στον γενικότερο πανυγειονομικό απεργιακό ξεσηκωμό (με αφετηρία την απεργία 23/2) θα καλέσουμε άμεσα όλο το προσωπικό του νοσοκομείου αλλά και τον λαό της ευρύτερης περιοχής σε αγωνιστικές δράσης για την υπεράσπιση του νοσοκομείου μας.









bottom of page