top of page

Κρήτη: Νέο κρούσμα κορονοϊού σε δασκάλα - Θετικός στον covid-19 πυροσβέστης


Αναστέλλεται η λειτουργία τμημάτων δημοτικών σχολείων στο Ηράκλειο, μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε δασκάλα - Θετικός στον covid-19 πυροσβέστης στο Ρέθυμνο.


Ένα ακόμα κρούσμα κορονοιού επιβεβαιώθηκε σε εκπαιδευτικό στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο 28ο Δημοτικό Σχολείο. Το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε θετικό  και αμέσως αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του τμήματος που διδάσκει.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ενεργοποιήθηκαν, δύο τμήματα του σχολείου αναστέλλουν τη λειτουργία τους, μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, ενώ οι μαθητές θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Διευκρινίζεται πως οι μαθητές του εν λόγω ολοήμερου τμήματος θα πρέπει να απέχουν και από τα πρωινά τους μαθήματα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρακολουθούν τα μαθήματά τους με τηλεκπαίδευση. Η δασκάλα τέθηκε, επίσης, σε κατ' οίκον απομόνωση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σχολείου:

«Σας ενημερώνουμε ότι αναστέλλεται από αύριο μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου η λειτουργία του Στ2 τμήματος του 28ου Δ.Σ. διότι η δασκάλα τους είναι θετική στο τεστ Covid-19. Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία του 4ου τμήματος του ολοήμερου, αίθουσα 12, διότι η ίδια εκπαιδευτικός, είχε κάνει μάθημα στους μαθητές αυτούς, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου. Φυσικά οι μαθητές του συγκεκριμένου ολοήμερου τμήματος, δεν θα έρχονται στο σχολείο ούτε στην πρωινή ζώνη, μπαίνουν σε καραντίνα και εκείνοι για 14 μέρες. Θα πρέπει να απέχουν από τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες, φροντίζοντας να ενημερώσουν τους αρμόδιους. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως: όσοι μαθητές του 4ου τμήματος ολοήμερου απουσίαζαν για κάποιο λόγο τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - 16/10/20 θα έρχονται κανονικά στο σχολείο».

Θετικός πυροσβέστης

Ένας εποχικός πυροσβέστης που υπηρετούσε στο κλιμάκιο Περάματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Ρέθυμνο, βρέθηκε θετικός στον κορονοιό.

Πρόκειται για έναν συμβασιούχο πυροσβέστη ο οποίος αποτελεί το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη καθώς πριν από ένα μήνα είχε εντοπιστεί θετικό κρούσμα σε πυροσβέστη στα Χανιά.

Στον πυροσβεστικό σταθμό έχει πραγματοποιηθεί απολύμανση ενώ ακόμα τέσσερις συνάδελφοι του πυροσβέστη βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα.

bottom of page