top of page

ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ: ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ COVID-19 ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30/5


Καλωσήρθατε στην σελίδα του Webinar μας το οποίο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 30 Μαίου 2021, 6 μμ με 8.30 μμ!


Βλέποντας με χαρά τo τελευταίο κύμα της COVID-19 να υποχωρεί, σκεφτήκαμε να δούμε τι μάθαμε έως τώρα από την περιπέτεια αυτή. Επίσης να συζητήσουμε για το "καυτό θέμα" των ημερών μας, τα εμβόλια.


Παραδείγματα από την θεματολογία είναι η σωστή αντιμετώπιση του ασθενούς με COVID-19 στην κοινότητα, η χρήση ECMO στο βαρύ ARDS, η χρήση του POCUS ιδιαίτερα στις νόσους του αναπνευστικού, η HFNO και ο ρόλος της στην αποφυγή της διασωλήνωσης, η καλύτερη κατανόηση και αντιμετώπιση των θρομβοεμβολικών νόσων, τα ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ και άλλα πολλά.


Και φυσικά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τους εμβολιασμούς, ειδικά οι θρομβώσεις.


Η γνώσεις αυτές μπορούν να μας βοηθήσουν και στα εξής:


1. Nα είμαστε ετοιμοπόλεμοι σε επανεμφάνιση μελλοντικού απευκταίου κύματος της νόσου


2. Στην αντιμετώπιση των χρονίων επιπλοκών της νόσου, ιδιαίτερα στην κοινότητα (LONG COVID)


3. Στην φροντίδα άλλων ασθενών με άλλες νόσους στους οποίους η εμπειρία που αποκτήσαμε μπορεί να εφαρμοστεί


Όπως πάντα, ΔΕΝ θα υπάρξουν "τυπικές" παρουσιάσεις, αλλά θα γίνει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ διανθισμένων με ΕΙΚΟΝΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ.


Στο τέλος, θα μοιραστούμε μαζί σας τα πρακτικά take home messages βασισμένα πάνω στην εμπειρία των ομιλητών μας, τους διαθέσιμους αλγορίθμους και την υπάρχουσα βιβλιογραφία.


Ευχαριστούμε θερμά τους εξαιρετικούς ομιλητές μας που θα μας τιμήσουν με την εμπειρία τους και τις γνώσεις τους αφιερώνοντας τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πολύτιμο χρόνο τους.


Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον συγγραφέα κ. Νίκο Δήμου ο οποίος θα μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία του ως μη-γιατρός με την πανδημία.


Τους ομιλητές τους αναφέρουμε παρακάτω, αλλά για να δείτε αναλυτικά ποιοί είναι και πως εμπλέκονται με την αντιμετώπιση της COVID-19, μαζί με την θεματολογία, παρακαλούμε επισκεφθείτε το blog του Webinar στο link:



Είναι οι Νίκος Δήμου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Στυλιανός Λουκίδης, Ιωάννης Στανόπουλος, Αφροδίτη Μπούτου, Ιωάννης Μπαραμπούτης, Νεκταρία Ξηρουχάκη, Δημήτριος Αποστολίδης, Γεώργιος Καρλής, Adam Green, Raquel Nahra, Δημήτριος Βούρδας, Ευφροσύνη Νομικού, Βασίλειος Καλδής.



Το Webinar τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, ευχαριστούμε θερμά για την συνεχή υποστήριξη

bottom of page