top of page

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΙΝΑΠ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΑΓ. ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΤΑΞΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΤΑΞΑ


Αθήνα, 18/07/22


Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με έκπληξη ενημερώθηκε για την απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου «Μεταξά», να παύσει την απογευματινή και νυχτερινή βάρδια των τεχνολόγων – παρασκευαστών σε μη ογκολογική εφημερία του νοσοκομείου, και τα καθήκοντα αυτών να εκπληρώνονται από του εφημερεύοντες ιατρούς του Αιματολογικού Τμήματος.


Η απόφαση αυτή είναι άκρως επικίνδυνη για την ασφάλεια και την υγεία των ασθενών, καθώς τα καθήκοντα των τεχνολόγων – παρασκευαστών είναι τελείως αλλότρια από αυτά των αιματολόγων, και θέλουν ειδική εκπαίδευση και εμπειρία.


Ζητάμε από την διοίκηση του νοσοκομείου να ακυρώσει αυτή του την απόφαση και να προσλάβει το κατάλληλο παραϊατρικό προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργεία όλων των τμημάτων.



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ


Αθήνα, 18/07/22


Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ενημερώθηκε για τις σοβαρές ελλείψεις στον χειρουργικό τομέα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αν σύντομα δεν υπάρξει ταχεία πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, από τις 29 Αυγούστου και μετά το νοσοκομείο θα μπορεί να εξυπηρετεί μόνο ογκολογικά, νεογνολογικά, έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.


Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να λυθεί αυτό το ζήτημα.



bottom of page