top of page

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΧΥΔΑΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ

Αθήνα 12 Οκτωβρίου 2022

Α.Π:12517


Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την κοινή Διοικήτρια των νοσοκομείων Σπάρτης και Μολάων, καθώς και συνολικά τη διοίκηση, για διαρκή, αυταρχική και χυδαία συμπεριφορά ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς του νοσοκομείου Μολάων.


Ενώ επί μήνες με αναγκαστικά εντέλλεσθε υποχρεώνει γιατρούς να εφημερεύουν τη μία μέρα στο ένα νοσοκομείο και την άλλη στο άλλο, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των ασθενών στο νοσοκομείο Μολάων αλλά και στο νοσοκομείο Σπάρτης, όταν οι γιατροί διαμαρτύρονται προς τη διοίκηση εγγράφως και αρμοδίως με εσωτερικά έγγραφα όπως η νομοθεσία ορίζει έχει το θράσος να τους ασκεί πειθαρχικές διώξεις και μάλιστα να τους κοινοποιεί τις κλήσεις σε απολογία μέσω δικαστικού επιμελητή.


Το τελευταίο κρούσμα αυτής της χυδαίας, αυταρχικής συμπεριφοράς ενάντια σε νοσοκομειακούς γιατρούς που θυμίζει άλλες εποχές, έλαβε χώρα αυτές τις μέρες ενάντια σε συνάδελφο Παθολόγο Επιμελητή Α’ του νοσοκομείου Μολάων.


Στην κλήση για απολογία που κοινοποιήθηκε μέσω δικαστικού επιμελητή, ο συνάδελφος κατηγορείται για «απρεπείς εκφράσεις και υπαινιγμούς προς την διοικήτρια του Γ.Ν Λακωνίας που συνιστούν τα πειθαρχικά παραπτώματα της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς».


Το κατηγορητήριο αυτό βασίζεται σε εσωτερικά έγγραφα διαμαρτυρίας των γιατρών προς τη διοίκηση, που απλούστατα αναφέρουν ότι οι γιατροί του ΕΣΥ δεν είναι ονόματα σε χαρτιά και εξαρτήματα κολλημένα στο πάτωμα του νοσοκομείου αλλά άνθρωποι με οικογένειες και παιδιά, και επίσης πως δεν γίνεται η νοσοκομειακή μονάδα Μολάων να μένει χωρίς κάλυψη σε μια περιοχή που απέχει 70χλμ από το νοσοκομείο Σπάρτης, με δεδομένο επίσης πως είναι άθλιο το εκεί οδικό δίκτυο. Επίσης, για τις αναφορές των γιατρών πως η κυρία διοικήτρια αδιαφορεί πλήρως και για το διασυνδεόμενο νοσοκομείο που διοικεί (αυτό των Μολάων) όπως και για τους γιατρούς που εργάζονται σε αυτό. Μάλιστα στα έγγραφά τους οι γιατροί τεκμηριώνουν τα τεράστια προβλήματα που προκύπτουν στο Παθολογικό και Καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου Μολάων λόγω αυτών των αναγκαστικών μετακινήσεων.


Απαιτούμε από τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αποπέμψουν άμεσα την κυρία διοικήτρια και να ανακαλέσουν άμεσα τις κατάπτυστες ενέργειές της για πειθαρχικές διώξεις σε γιατρούς που λένε τα αυτονόητα.


Η ΟΕΝΓΕ καλύπτει συνδικαλιστικά και νομικά τους συγκεκριμένους συναδέλφους όπως και κάθε νοσοκομειακό γιατρό ο οποίος διαμαρτύρεται υπηρεσιακά και αρμοδίως (όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση), αλλά και δημόσια, ενάντια σε αναγκαστικές εντολές που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και των ασθενών και των γιατρών.


Η ΟΕΝΓΕ θα διερευνήσει δια των νομικών της συμβούλων, αν στοιχειοθετείται παράβαση καθήκοντος από τις πράξεις της Διοικήτριας Γ.Ν Σπάρτης - Μολάων και θα κινηθεί νομικά αναλόγως.


bottom of page