top of page

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Αθήνα 18 Ιουλίου 2022

Α.Π:12336



Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την αυταρχική συμπεριφορά του διοικητή του νοσοκομείου Καρπενησίου με τις πλάτες και την κάλυψη του διοικητή της 5ης ΥΠΕ .Ορισμένα παραδείγματα:


1. Ασκείται πειθαρχική δίωξη σε γιατρό επειδή επισήμανε δημόσια διάφορα θέματα. Χαρακτηριστικό είναι πως στο έγγραφο της ΕΔΕ που υπογράφεται από τον διοικητή του νοσοκομείου το πρώτο σημείο που καταλογίζεται ως «πειθαρχικό παράπτωμα» είναι η επισήμανση της γιατρού για την επιμονή της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ να εφαρμόζει την απαράδεκτη διάταξη για διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων σε ιδιωτικές κλινικές, δηλαδή καταλογίζεται ως πειθαρχικό παράπτωμα το ότι η γιατρός απλά επανέλαβε την ίδια καταγγελία που είχε γίνει δημοσίως τόσο από την ΟΕΝΓΕ όσο και από τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών της Θεσσαλίας.

2. Η διοίκηση χειρίζεται θέματα που αφορούν αναρρωτικές και κανονικές άδειες γιατρών με ανισότιμο και ρουσφετολογικό τρόπο.

3. Υπάρχει καθεστώς συχνών αντιδεοντολογικών παρεμβάσεων του διοικητή σε θέματα αμιγώς ιατρικά.

4. Υπάρχουν έκνομες και αυταρχικές παρεμβάσεις ακόμα και από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ στα προγράμματα εφημερευόντων ιατρών τα οποία έχουν ήδη προεγκριθεί από το Επιστημονικό Συμβούλιο.

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να παρέμβει άμεσα αλλιώς αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τα παραπάνω.


bottom of page