top of page

Καταγγελία της ΕΙΝΑΠ για τις ψευδείς κατηγορίες περί μη εμβολιασμού των νοσοκομειακών γιατρών

Αθήνα, 04/02/21


Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει τις ψευδείς κατηγορίες ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν έχουν εμβολιαστεί σε υψηλό ποσοστό, όταν υπάρχουν τα αποδεικτικά στοιχεία ανά νοσοκομείο που αποδεικνύουν ποσοστό εμβολιασμών 80 % - 90% (Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Γεννηματάς, Τζάνειο, Νίκαια, Θριάσιο, Αττικό κ.λπ.).


Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι οι καμπάνιες για τους εμβολιασμούς ξεκίνησαν στα νοσοκομεία εδώ και μήνες από τα Επιστημονικά Συμβούλια, τις Επιτροπές Λοιμώξεων και τις Επιτροπές Διαχείρισης νόσου covid 19.


Έγιναν δε πανελλαδικά, από τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών και την ΟΕΝΓΕ webinars για την ενημέρωση των υγειονομικών.


Είναι ντροπή και αίσχος να ασχολούνται και να συκοφαντούν αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και αντιμετωπίζουν τους ασθενείς με νόσο covid 19 και τους ασθενείς με άλλες ασθένειες εδώ και ένα χρόνο, και που μάλιστα τώρα τους έχει ανατεθεί μονομερώς και αποκλειστικά και το έργο του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού !


Είναι αυτοί που δε γνωρίζουν τι συμβαίνει στα νοσοκομεία, αλλά πάντα έχουν άποψη.


Χαρακτηριστικό είναι πως σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας (ΕΙΝΑ) όλοι (και οι τέσσερεις) γιατροί που βρέθηκαν θετικοί στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» είχαν εμβολιασθεί με την 1η δόση και περίμεναν το ραντεβού τους για την 2η. Μάλιστα μολύνθηκαν από συνοδό ασθενούς, γεγονός για το οποίο ευθύνεται αποκλειστικά η διοίκηση επειδή δεν είχε εφαρμόσει τις οδηγίες για τον έλεγχο του επισκεπτηρίου. Η εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και οι άλλοι κυβερνητικοί αρμόδιοι πρέπει άμεσα να επανορθώσουν και να ζητήσουν συγγνώμη. Και η επίσημη τηλεοπτική ενημέρωση για θέματα επιδημίας πρέπει επιτέλους να πάψει να αποτελεί πεδίο εκτόξευσης ψευδών πυροτεχνημάτων.


Εμείς θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας και θα αντιμετωπίσουμε τους ασθενείς μας, παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τα προβλήματα που υπάρχουν με τους νοσούντες υγειονομικούς από τους οποίους ήδη θρηνούμε πάνω από 25 απώλειες και δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να ασχοληθούμε με τις όποιες συκοφαντίες κυκλοφορούν και που μάλιστα εκτοξεύονται από κάποιους που βρίσκονται πολύ μακριά από την πρώτη γραμμή της μάχης.

bottom of page