top of page

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΟΔΥ ΣΕΕΟΔΥ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Σωματείο Εργαζομένων ΕΟΔΥ ΣΕΕΟΔΥ


Αθήνα 13/12/22


Ενώ η χώρα “βράζει” από την αύξηση κρουσμάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία με γεωμετρική πρόοδο, ενώ κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τους χιλιάδες νεκρούς, και ενώ ουδείς σοβαρός επιστημονικός φορέας προβλέπει ύφεση της πανδημίας, η κυβέρνηση συμπροφέρεται με όρους νεοφιλελεύθερης λαίλαπας συμβάλλοντας στο παραπέρα γκρέμισμα της δημόσιας υγείας με κατάπτυστα ημίμετρα ντροπής την ιδία στιγμή που ο λαός στοιβάζεται σε ουρές έξω από ιδιωτικά κέντρα και φαρμακεία για να πληρώσει κι αλλά τεστ, αν δεν βρίσκεται στα επείγοντα κάποιου νοσοκομείου.


Εμείς, οι συμβασιούχοι του προγράμματος Philos2 και οι συμβασιούχοι των ΚΟΜΥ, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις σημερινές κινητοποιήσεις. Δεν ξεχνάμε ότι κληθήκαμε και καλούμαστε ακόμα και σήμερα, χωρίς συμβάσεις ειδικά οι του Philos2, με μια δίμηνη παράταση της πλακάς, να στηρίξουμε σε νοσοκομεία και καμπς την υγειονομική κρίση που επιτείνει αυτή η πολιτική.


Καλούμε τις/τους συνεδελφισσες/ους να στηρίξουν την πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία

  • Λέμε όχι στην μετατροπή νοσοκομείων σε νοσοκομεία “μίας νόσου”. Να ανοίξουν και να στελεχωθούν τα κλειστά νοσοκομεία . Επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγείας, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών και με μισθοδοσία του προσωπικού από το κράτος.

  • Να ενισχυθεί το ΕΣΥ μεπροσλήψεις παθολόγων, πνευμονολόγων, εντατικολόγων, παιδιάτρων, νοσηλευτικού, βοηθητικού υγειονομικού και παραϊατρικού προσωπικού

  • Ανάκληση των αναστολών εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

bottom of page