top of page

Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα. Να απελευθερωθούν τώρα όλες-όλοι οι διωκόμενες-οι

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ

ΓΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΟΜΗΛΑ 51

Τ.Κ.54622

Αρ. Πρωτ. 36

Θεσσαλονίκη 15-11-20


Το ΔΣ της ΕΝΙΘ καταγγέλλει το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας που συνεχίστηκε με τη σύλληψη πέντε μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που μοίραζαν στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης την ανακοίνωση - κάλεσμα για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου, με την κατηγορία της «διέγερσης σε ανυπακοή».


Η κυβέρνηση και ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, έχουν εξαπολύσει επιχείρηση καταστολής και τρομοκρατίας, ενόψει των κινητοποιήσεων του Πολυτεχνείου, στις οποίες έχουν ανακοινώσει συμμετοχή εκατοντάδες σωματεία, ομοσπονδίες, πολιτικοί φορείς, με τήρηση των μέτρων ασφαλείας, όπως ορίζονται από τους ειδικούς επιστήμονες. Οι συλλήψεις έρχονται σε συνέχεια της στοχοποίησης και της δίωξης της ΕΝΙΘ και της προέδρου της με τις ίδιες κατηγορίες, αλλά και της επέμβασης της ασφάλειας και της δίωξης των γιατρών της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Καρδίτσας.

Για μια ακόμα φορά, προσπαθούν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου φιμώνοντας οποιαδήποτε φωνή αναδεικνύει την εγκληματική τους πολιτική, να μην ενισχύσουν και οχυρώσουν τη δημόσια περίθαλψη, ενόψει του αναμενόμενου και σοβαρότερου 2ου κύματος της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι ο λαός, με την τήρηση των αυστηρών μέτρων, είχε δώσει αρκετό χρονικό περιθώριο τόσων μηνών και να παραμείνουν πιστά προσηλωμένοι στην ελαχιστοποίηση του κόστους για τη δημόσια υγεία και την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματιών.


Ενώ με πρόσχημα την πανδημία, τσακίζουν παραπέρα τα εργασιακά, τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, οδηγώντας τη λαϊκή πλειοψηφία στην ανεργία, την πείνα και την ανασφάλεια, με πρόσχημα επίσης την πανδημία επιχειρούν να φιμώσουν όσους διεκδικούν την υγεία τους και τη ζωή τους και προασπίζονται τα δικαιώματά τους, συρρικνώνοντας και την ίδια τη δημοκρατία.


Η επίθεσή τους σε κάθε φωνή που τους αμφισβητεί, σε κάθε φωνή που αντιστέκεται απέναντι σε αυτήν την εγκληματική πολιτική, δεν θα περάσει.


Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα

Να απελευθερωθούν τώρα όλες-όλοι οι διωκόμενες-οι.

bottom of page