top of page

Θεσσαλονίκη: Να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες σε βάρος των δύο συναδελφισσών

Αθήνα 20 Μαϊου 2020

Α.Π: 10337


Η Ε.Γ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. καταγγέλλει την ρεβανσιστική ενέργεια του Διοικητή του Γ.Ν.Θ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» κ. Γεωργίου Κούτρα, να καλέσει σε απολογία την Πρόεδρο της Ε.Ν.Ι.Θ. καθώς και την Διευθύντρια του τμήματος της σε απολογία, με την ανυπόστατη, πέρα για πέρα, κατηγορία της «αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων τους».


Την Κυριακή 17/5 σε μέρα που ο κ. Διοικητής γνώριζε, όπως άλλωστε προκύπτει από το ίδιο το έγγραφο της διοίκησης του νοσοκομείου, πως η πρόεδρος της ΕΝΙΘ Δάφνη Κατσίμπα θα απουσίαζε λόγω θανάτου του πατέρα της και πως είχε αντικατασταθεί στην εφημερία από άλλην συνάδελφο, έκανε δήθεν «έλεγχο» στοχοποιημένο και αποκλειστικά για την συνάδελφο Κατσίμπα. Μάλιστα ενώ αναζήτησε υποτίθεται τη συνάδελφο που την αντικαθιστούσε, η οποία ήταν στο νοσοκομείο από την έναρξη του ωραρίου, δεν έκανε καν τον κόπο να περιμένει να εμφανιστεί στον χώρο των επειγόντων. Αποχώρησε σε λίγα λεπτά. Στον χώρο των επειγόντων ήταν παρόντες ειδικός και ειδικευόμενος γιατρός τους οποίους, όπως δηλώνουν, εξόργισε με το επιθετικό του ύφος και τις ύβρεις του περί ψευτών. Στην συνέχεια ο κ. Διοικητής «κάλεσε σε απολογία»… ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ (!), δηλαδή και την αντικατασταθείσα και την αντικαθιστώσα.


Ο Διοικητής έχει ενοχληθεί επειδή η ΕΝΙΘ έχει ασκήσει δημόσια κριτική για ενέργειές του που διαταράσσουν την λειτουργία του νοσοκομείου και για την αυταρχική, επιθετική και απαξιωτική συμπεριφορά του σε βάρος των γιατρών του νοσοκομείου. Πρόσφατα η ΕΝΙΘ κοινοποίησε τις σχετικές επισημάνσεις της προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και προς την διοίκηση της 3ης ΥΠΕ.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Διοικητής αντί να απαντήσει στις επισημάνσεις της ΕΝΙΘ ως όφειλε, προέβη σε αυτή την απαράδεκτη και εκδικητική ενέργεια.


Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και από την διοίκηση της 3ης ΥΠΕ:


Να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες σε βάρος των δύο συναδελφισσών.


Να ακυρωθούν όλες οι απαράδεκτες παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει ο συγκεκριμένος διοικητής σε βάρος της λειτουργίας του νοσοκομείου, όπως αναλυτικά περιγράφονται στις σχετικές πρόσφατες επισημάνσεις της ΕΝΙΘ.


ΟΕΝΓΕ

bottom of page