top of page

Ηλ. Σιώρας: 50% ο κίνδυνος θνητότητας για τους δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ

Ηλ. Σιώρας: 50% ο κίνδυνος θνητότητας για τους δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ, άμεση η ανάγκη επίταξης των ιδιωτικών κλινικών


«Η κατάσταση που επικρατεί στον Ευαγγελισμό και σε άλλα νοσοκομεία κάνουν επιτακτική την ανάγκη άμεσης επίταξης του ιδιωτικού τομέα», επεσήμανε ο Ηλίας Σιώρας καρδιολόγος και πρόεδρος εργαζομένων στον Ευαγγελισμό μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεονώρα Ορφανίδου και την Ελευθερία Κουμάντου.


«Νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 129 ασθενείς εκτός ΜΕΘ οι μισοί εκ των οποίων είναι ασθενείς covid, βρίσκονται δηλαδή σε κοινό θάλαμο χωρίς κανονικό οξυγόνο, ελλιπή παρακολούθηση και με σοβαρό κίνδυνο ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Αν στην εντατική ο κίνδυνος θνητότητας φτάνει το 20% εκτός ΜΕΘ αγγίζει το 50%» δήλωσε χαρακτηριστικά.


Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού υγείας, περί διαθεσιμότητας 230 κλινών ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών ο κ. Σιώρας είπε: «εμείς δεν είδαμε ασθενείς με covid να διακομίζονται στον ιδιωτικό τομέα, διαφορετικά δεν θα ήταν αυτή η ασφυκτική κατάσταση στο ΕΣΥ. Ο υπουργός εννοεί ότι διαπραγματεύεται ενώ θα έπρεπε να είναι επιστρατευμένοι».

«Δεν θα πάθουν τίποτα οι ιδιωτικές κλινικές αν θα διαθέσουν κλίνες και το προσωπικό τους για ένα διάστημα χωρίς αντίτιμο για τη δημόσια υγεία. Θα έπρεπε να υπάρξει επιστράτευση αντί να συζητάμε αν θα είναι η αποζημίωση τους στα 1600 ή τα 1100 ευρώ».

bottom of page