top of page

Η Όλγα Κοσμοπούλου στο MEGA

Το Γενικό κρατικό της Νίκαιας δοκιμάζεται πολύ σκληρά από χθες και σήμερα η κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη, καθώς εφημερεύει.





«Έρχεται μια πολύ δύσκολη νύχτα»

Μιλώντας στο MEGA, η Όλγα Κοσμοπούλου, λοιμωξιολόγος, υπεύθυνη 1ης μονάδας Covid Γ.Ν Νίκαιας, σημείωσε ότι η αποψινή νύχτα της εφημερίας θα είναι πολύ δύσκολη.

«Στη σημερινή εφημερία έχουν εξεταστεί πάνω από 65 περιστατικά Covid και έχουν εισαχθεί 27. Έχουμε πέντε διασωληνωμένους με Covid σε κοινούς θαλάμους και προβλέπεται δύσκολη η νύχτα».

«Να γίνουν προσλήψεις» Η έλευση των επιστρατευμένων γιατρών στο νοσοκομείο, δε διευκολύνει την κατάσταση, σύφωνα με την κ. Κοσμοπούλου, καθώς αυτό που χρειάζεται είναι κλίνες νοσηλείας.

«Το ερώτημα δεν είναι τι δίνει μια ανάσα σε εμάς, αλλά τι δίνει μια ανάσα στους ασθενείς, και αν μετρήσουμε τις ανάγκες των ασθενών, αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι κλίνες νοσηλείας, οι κλίνες νοσηλείας δεν επαρκούν στα δημόσια νοσοκομεία», τονίζει και επισημαίνει ότι οι κενές θέσεις γιατρών που υπάρχουν στο νοσοκομείο θα μπορούσαν να είχαν καλυφθεί με προσλήψεις και όχι με επίταξη.

«Είναι ανάγκη να διαταραχθεί απολύτως η ζωή και η ισορροπία των συναδέλφων μικροεπαγγελματιών προκειμένου να μη γίνουν οι προσλήψεις που λείπουν;», αναρωτήθηκε, σημειώνοντας ότι οι κενές θέσεις των δημόσιων νοσοκομείων και η μη κάλυψή τους είναι διαχρονικό πρόβλημα.

Ζήτημα προκύπτει και από την επάρκεια των επιταγμένων γιατρών και την τοποθέτησή τους στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η χρόνια απουσία τους από το ΕΣΥ μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα.

«Δεν είναι μόνο τα χέρια, δεν είναι μόνο οι κλίνες που λείπουν. Αυτοί οι συνάδελφοι πώς θα δουλέψουν με τι συσκευές μόνιτορ, με τι οξύμετρα, με τι αναπνευστήρες; Ούτως ή άλλως έχουμε οριακό αριθμό υλικού», κατέληξε η κ. Κοσμοπούλου.

bottom of page