top of page

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ: ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΥ

Γιάννενα 13-12-21


Μια πρωτοφανή εξέλιξη είχε η διαδικασία κατάθεσης των ψηφοδελτίων για τις εκλογές της ΕΙΝΗ. Δύο ημέρες τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής προσπαθούσαν να καταλάβουν γιατί να αλλάξει η διαδικασία η οποία εδώ και χρόνια εφαρμόζεται στην Ένωση και για την οποία κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε θέσει θέμα. Δηλαδή στις εκλογές συμμετέχουν όλοι γιατροί των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας και οι αγροτικοί γιατροί που είναι διορισμένοι σε Κ.Υ ή Νοσοκομεία.


Μια απόφαση που αποδεικνύεται περίτρανα από τα έγγραφα που έστειλε η Ένωση και η εφορευτική επιτροπή προς όλες τις εφορευτικές επιτροπές στα άλλα νοσοκομεία για ενημέρωση καθώς και στην ΟΕΝΓΕ.


Τι άλλαξε λοιπόν σήμερα για μια συγκεκριμένη παράταξη που ανήκει στο ΠΑΜΕ. Άλλαξε ο πανικός για τα 4 ψηφοδέλτια. Επί δύο ημέρες απειλούν με μηνύσεις, δεν συνεργάζονται, στέλνουν παντού απειλητικά έγγραφα, σε ενώσεις σε συναδέλφους στην ΟΕΝΓΕ, καλούν στα γραφεία της Ένωσης δικηγόρο του κόμματος, λες και είναι ο Περισσός! Παρενέβη και το μέλος του ΠΑΜΕ από το Σύλλογο Εργαζομένων. Χρωματίζουν συναδέλφους που είναι στο ψηφοδέλτιο ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ, χωρίς να γνωρίζουν.


Και το πιο σημαντικό άσκησαν πιέσεις στην εφορευτική επιτροπή, συναδέλφους που άφησαν την δουλεία τους και επί δύο μέρες βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον παραλογισμό τους. Συκοφαντικά σπότ, παντού κινήσεις εκβιασμού. Και όλα αυτά γιατί; Γιατί δεν το έκαναν τόσα χρόνια, γιατί δεν πρότειναν αλλαγή καταστατικού, γιατί δεν το έβαλαν θέμα στο Δ.Σ. της ΕΙΝΗ, ή στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Απλούστατα γιατί ήταν απόντες από οτιδήποτε.


Και το πιο σοβαρό! Επιδιώκουν εκλογές χωρίς εφορευτική επιτροπή μόνο με το δικαστικό. Η ΕΙΝΗ είναι ανεξάρτητη Ένωση και έχει τη δυνατότητα από μόνη της να λύσει τα νομικά ζητήματα που έχουν προκύψει. Ποιος λοιπόν θα απέκλειε συναδέλφους (Αγροτικούς ιατρούς) αν το πεδίο ήταν ξεκάθαρο, γιατί λοιπόν μόνο αυτοί ενδιαφέρονται; πολύ πρώιμα, ενώ τόσο καιρό κώφευαν, παρά μόνο όταν ήλθε η ώρα της κατάθεσης των ψηφοδελτίων και δεν τους έβγαιναν τα κουκιά.


Το μόνο που μπορεί κανείς να πεί: Απαράδεκτη συμπεριφορά προς τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, προς τους συναδέλφους των άλλων συνδυασμών και κυρίως του συνδυασμού ( ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ), συναδέλφων που χρόνια συμμετέχουν αγωνιστικά μαχητικά, αγωνίζονται για τα προβλήματα του κλάδου και όχι για το κόμμα τους. Αποδείχτηκε περίτρανα το νοσηρό ενδιαφέρον όχι για την ΕΙΝΗ αλλά για το κόμμα που υπηρετούν.


Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ έχει ένα και μόνο στόχο: τα προβλήματα του ΕΣΥ


bottom of page