top of page

Η ΟΕΝΓΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΕΡΚΥΡΑ & ΡΕΘΥΜΝΟ

Αθήνα 11 Ιανουαρίου 2023

Α.Π:12733



Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στις μαζικές κινητοποιήσεις φορέων – συλλογικοτήτων και κατοίκων στην Κέρκυρα και στο Ρέθυμνο, που γίνονται με πρωτοβουλία των εκεί Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών – μελών της ΟΕΝΓΕ, με αίτημα να σταματήσει αμέσως η υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση και κακοδιοίκηση των νοσοκομείων.


Τόσο στο νοσοκομείο Κέρκυρας όσο και στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, υπάρχει νέο κύμα παραιτήσεων και αποχωρήσεων γιατρών που δεν αντέχουν άλλο την επιστημονική απαξίωση, την εφημεριακή και εργασιακή εξόντωση, την απαράδεκτη αυταρχική συμπεριφορά των διοικήσεων. H σωματική, πνευματική και ψυχολογική εξάντληση των γιατρών αλλά και των άλλων υγειονομικών είναι η φυσική εξέλιξη του διαχρονικού εγκλήματος της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων, που έχει τη σφραγίδα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Είναι η φυσική εξέλιξη της συνειδητής εγκατάλειψης από την κυβέρνηση της ΝΔ πολλών περιφερειακών νοσοκομείων για να έρθει σαν «ώριμο φρούτο» το οριστικό κλείσιμο τους ώστε να απομείνουν ελάχιστα δημόσια νοσοκομεία - «κόμβοι». Το κυβερνητικό σχέδιο να απομείνει μόνο ένα νοσοκομείο κόμβος σε κάθε περιοχή, το είχε ανακοινώσει ήδη από το καλοκαίρι του 2021 ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στην Κρήτη.


Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να μην κρύβεται πίσω από τις ευθύνες διοικητών, τους οποίους άλλωστε η ίδια η κυβέρνηση έχει διορίσει και να αναλάβει επιτέλους τις δικές της ευθύνες.


Τα παραμύθι για επίδοξους σωτήρες δεν έχει δράκο! Παίρνουμε την υπόθεση της υπεράσπισης της υγείας και της ζωής μας, της σωτηρίας και της αποφασιστικής ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, στα χέρια μας.


Καλούμε όλο το λαό της Κέρκυρας και της ευρύτερης περιοχής του Ρεθύμνου να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις για να ματαιώσουν τα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας.



bottom of page