top of page

Η «μάχη» των ΜΕΘ - Καταγγελίες από υγειονομικούς για τους πραγματικούς αριθμούς

Ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στη «μάχη» με τον κορονοϊό είναι οι διαθέσιμες ΜΕΘ κορονοϊού, που θα μπορούν να υποδεχτούν τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα στη χώρα μας. Οι υγειονομικοί εδώ και ημέρες εκφράζουν την αγωνία τους για το κατά πόσο θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο σύστημα Υγείας στην αυξανόμενη πίεση, ενώ υπάρχει μεγάλη απόκλιση απόψεων για το πόσες τελικά ΜΕΘ κορονοϊού υπάρχουν στη μάχη κατά της πανδημίας. 


Ο Γ.Γ ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου μιλώντας στο Open TV αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τις διαθέσιμες ΜΕΘ κορoνοϊού και την σημερινή 24ωρη έκτακτη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών την ίδια στιγμή που οι επικεφαλής της πτέρυγας ΜΕΘ του γενικού κρατικού Νικαίας δήλωσαν την παραίτησή τους. «Η σημερινή απεργία δεν έχει κλαδικό αίτημα, αλλά αφορά την ασφάλεια των ασθενών, γιατί προέχει η δημόσια περίθαλψη».



Μάλιστα είπε και για τους αριθμούς ΜΕΘ: «Είναι σαφές ότι υπάρχουν 200 ΜΕΘ covid, οι μισές είναι στην Αττική και άλλες 550 που δεν είναι covid. Πρέπει να αναπτυχθούν και άλλες κλίνες. Πρέπει να γίνει επίταξη άνευ όρων των ΜΕΘ ιδιωτικών νοσοκομείων».


Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.


Μιλώντας για το Γενικό Κρατικό Νίκαιας τόνισε: «Με αυτοθυσία γιατρών και νοσηλευτών από τις 15 Αυγούστου, μπήκαμε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Ετσι είχαμε 12 κρεβάτια για επιβεβαιωμένα κρούσματα και 18 για ύποπτα. Την Κυριακή δεχθήκαμε προφορική εντολή τα 12 να γίνουν 30, χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Με αποτέλεσμα να έρχονται περιστατικά covid συνεχώς. Και φτάσαμε να νοσηλεύουμε 21 περιστατικά» Υπενθυμίζεται ότι οι παραιτήσεις παραμένουν, χωρίς όμως να έχουν γίνει δεκτές από το υπουργείο Υγείας.




bottom of page