top of page

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας δεν αναγνωρίζουν την προσφορά μας

O Υπουργός Υγείας σε συνέντευξη αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά «στον άθλο που επιτελούν οι υγειονομικοί στο δημόσιο σύστημα υγείας» και ζήτησε από το λαό μας να «τους στηρίξει».


Ο λαός μας στηρίζει τους υγειονομικούς! Το εισπράττουμε καθημερινά! Ο λαός μας έχει δείξει υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Χάρη σε αυτόν κερδήθηκε πολύτιμος χρόνος στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Αναγνωρίζει ότι προσπαθούμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με λιγοστά μέσα και υποδομές εξαιτίας της κυβερνητικής ανευθυνότητας.


Στηρίζει τα αιτήματά μας, τον αγώνα που δίνουμε γιατί ξέρει ότι είναι πρώτα από όλα δική του υπόθεση, γιατί ξέρει ότι αφορά την υγεία και τη ζωή του.


Αυτός που δεν αναγνωρίζει την προσφορά μας είναι η κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας που ΔΕΝ έχει εγκρίνει ακόμα το κονδύλι των εφημεριών και των υπερωριών του 4ου τριμήνου για τους υγειονομικούς του δημόσιου συστήματος υγείας. Που δεν έχει κάνει το αυτονόητο να εξασφαλίσει την πληρωμή των πρόσθετων εφημεριών.


Απαιτούμε να εγκριθεί άμεσα (το αργότερο έως τις 20/11) το κονδύλι, ώστε να πληρωθούν οι εφημερίες και οι υπερωρίες του Οκτωβρίου το 2ο 15ήμερο του Νοεμβρίου.


Απαιτούμε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε να πληρωθεί το σύνολο των πρόσθετων εφημεριών χωρίς περικοπές.


Απαιτούμε την αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών.


Απαιτούμε να μην φορολογούνται οι πρόσθετες εφημερίες που μας αναγκάζουν να κάνουμε εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό.


Αυτό είναι το ελάχιστο που μας οφείλουν!

bottom of page