top of page

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΝΙΘ-CINΕΝΙΘ, ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ “NO OTHER LAND”

  • Vicky Hakou
  • Jun 10
  • 2 min read

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΝΙΘ)

ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΟΜΗΛΑ 51, Τ.Κ.54622

ΑΡ.ΠΡΩΤ: 335                                                                                                     

Θεσσαλονίκη, 04/06/25


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ


Η κινηματογραφική ομάδα της ΕΝΙΘ-CinΕΝΙΘ, σας προσκαλεί στην προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας “No Other Land” του 2024. 


Η ταινία θα προβληθεί την Τετάρτη 11/6 στις 21:00 στο ΣΙΝΕ ΑΛΕΞ. Είσοδος ελεύθερη.


Το ΔΣ της ΕΝΙΘ καταγγέλλει το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ που συνεχίζει τα εγκλήματα ενάντια στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης. Πολύνεκροι βομβαρδισμοί, πολεμικές επιχειρήσεις, δολοφονίες πάνω από 60.000 κυρίως αμάχων, αλλά και πρόκληση λιμού με την άρνηση εισόδου της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λωρίδα της Γάζας. Μάλιστα με ξεδιάντροπο τρόπο και αποθρασυμένοι από τους συμμάχους τους, την ΕΕ και τις ΗΠΑ, και την Ελληνική κυβέρνηση κλιμακώνουν την επίθεση και κάνουν λόγο ξεκάθαρα για κατοχή του συνόλου της περιοχής. 


Παράλληλα, εκφράζουμε την οργή και τον αποτροπιασμό μας για τη στέρηση ακόμα και της πρόσβασης στα νοσοκομεία, τα οποία εδώ και 2,5 χρόνια βομβαρδίζονται! Εκτελούνται άμαχοι και ασθενείς, δολοφονούνται υγειονομικοί που αρνήθηκαν να φύγουν από το πλευρό των ασθενών τους. Αυτή τη στιγμή όλα τα δημόσια νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα τέθηκαν εκτός λειτουργίας, καθώς ο ισραηλινός στρατός έχει πολιορκήσει το τελευταίο δημόσιο νοσοκομείο που λειτουργούσε στην περιοχή, αναγκάζοντάς το να κλείσει.


Εδώ και καιρό έχουν πέσει οι μάσκες για την ελληνική κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που έκαναν λόγο για δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ. 


Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι πάντα με το δίκιο των λαών!


Απαιτούμε:

  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

  • Να σταματήσουν όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του κράτους του Ισραήλ στη Γάζα.

  • Να ανοίξουν τώρα όλες οι ανθρωπιστικές δίοδοι ώστε να αποσταλεί άμεσα βοήθεια, νερό, τρόφιμα, φάρμακα, υγειονομικό υλικό και γιατροί.

  • Να διακόψει η Ελληνική Κυβέρνηση τη στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ και να καταδικάσει ρητά και απερίφραστα τα εγκλήματα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ.


Να αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. 

Comments


ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page