top of page

Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΚΙ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑ

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή

9/5/2021


Πληθαίνουν οι καταγγελίες για χυδαίες, αυταρχικές και έκνομες συμπεριφορές από διοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων αλλά και από διευθυντές ιατρικών υπηρεσιών σε βάρος γιατρών νοσοκομείων και ΚΥ που εξαναγκάζονται σε εξοντωτική κι απλήρωτη υπερεργασία σε πτέρυγες COVID κι εμβολιαστικά κέντρα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:


- H Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Νομού Αιτωλοακαρνανίας (ΕΙΝΝΑ) επισημαίνει τα σοβαρότατα προβλήματα που δημιουργούνται στον εμβολιασμό του πληθυσμού λόγω των ελλείψεων προσωπικού και των λαθών στον σχεδιασμό όσον αφορά τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου.


- Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων ο διοικητής (που πρόσφατα απέλυσε για καθαρά εκδικητικούς λόγους την επικουρική Γαστρεντερολόγο του νοσοκομείου) στέλνει εντολές για ιατρική υπερεργασία στα εμβολιαστικά ιατρεία. Ήδη οι ειδικευόμενοι του μικροβιολογικού εργαστηρίου έχουν απαντήσει εγγράφως πως αρνούνται να εξοντωθούν ακόμα περισσότερο γιατί με βάση τον παραλογισμό του διοικητή θα εξαναγκαστούν να εφημερεύουν 11 (έντεκα) μέρες τον μήνα χωρίς ρεπό.


- Στο νοσοκομείο Κατερίνης ο διοικητής και ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας εξαναγκάζουν όλους τους ειδικευόμενους (συμπεριλαμβανομένων και των ψυχιάτρων) να εφημερεύουν στην πτέρυγα νοσηλείας COVID ακόμα και μόνοι τους χωρίς την παρουσία ειδικευμένου.


- Σε πολλά Κέντρα Υγείας της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας οι γιατροί εξαναγκάζονται σε εξοντωτική υπερεργασία 7 μέρες την εβδομάδα όσον αφορά τον εμβολιασμό. Μάλιστα (κατά το σύνηθες) γίνεται «του ρουσφετιού το κάγκελο» με «λίγους κι εκλεκτούς» να απαλλάσσονται λόγω κομματικού διαβατηρίου και οι πολλοί να υπερφορτώνονται με πρόσθετο έργο. Επίσης συνεχίζονται οι αυθαίρετες αναγκαστικές μετακινήσεις.


- Στο “MEGA” εμβολιαστικό κέντρο Περιστερίου (που διοικείται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το Πολιτικής Προστασίας) μετακινήθηκαν με αναγκαστικές εντολές γιατροί από ΚΥ της Αττικής αιφνιδιαστικά μέσα στο Πάσχα.


- Από την διοίκηση της 2ης ΥΠΕ είχαμε στις 5 και 6/5 απαράδεκτες δηλώσεις πως δήθεν οι υγειονομικοί των εμβολιαστικών κέντρων «δεν έχουν δικαίωμα να απεργούν» ( ; )


- Συνεχίζεται η γνωστή απαράδεκτη κατάσταση στον Ερυθρό Σταυρό, στο Θριάσιο και στο Σισμανόγλειο με πλήρη παραβίαση και των πιο στοιχειωδών επιστημονικών κι εργασιακών δικαιωμάτων του ιατρικού προσωπικού και με όργια χυδαίων αυθαιρεσιών από διοικητές και διευθυντές ιατρικών υπηρεσιών.


- Παρά τις επισημάνσεις μας δεν έχουν λυθεί ούτε τα αυτονόητα (π.χ. να πληρώνονται με καθεστώς μικτής εφημερίας οι ειδικευμένοι και ενεργούς εφημερίας οι ειδικευόμενοι που απασχολούνται εκτός πρωινού ωραρίου στα εμβολιαστικά ιατρεία).


Επειδή λοιπόν προφανώς η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την επιδημία ως ευκαιρία για την κατάργηση αυτονόητων κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των νοσοκομειακών γιατρών, την ενημερώνουμε πως ΛΑΘΟΣ ΠΟΡΤΑ ΚΤΥΠΗΣΕ.


Ως Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή θα προτείνουμε άμεσα στην ΟΕΝΓΕ και στις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών την κήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ (κατ’ αρχήν όσον αφορά την διαδικασία του εμβολιασμού) αν δεν μπει ΤΩΡΑ τέρμα στην αυθαιρεσία και αν η κυβέρνηση δεν συνετίσει διάφορους και διάφορες στις διοικήσεις ΥΠΕ και νοσοκομείων που συμπεριφέρονται ως Λουδοβίκοι και Αντουανέττες αντιμετωπίζοντας ως δουλοπάροικους γιατρούς και λοιπούς υγειονομικούς.

bottom of page