top of page

Η ΕΝΙΘ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΑΠΘ

Αρ. Πρωτ. 160

Θεσσαλονίκη 19/9/22


Δελτίο τύπου


Το ΔΣ της ΕΝΙΘ καταδικάζει τα απαράδεκτα γεγονότα που προκλήθηκαν το μεσημέρι τις Παρασκευής 16/09 στον χώρο του ΑΠΘ με φοιτητές να χτυπιούνται από δυνάμεις των ΜΑΤ, με ρίψη χημικών και προσαγωγή φοιτητή. Όπως επίσης και την επικίνδυνη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων και των ΜΑΤ σε φοιτητές και νεολαία σε συναυλία, το βράδυ της ίδιας ημέρας, εντός του ΑΠΘ.


Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η προστασία των φοιτητών, αλλά ένα πανεπιστήμιο «φρούριο» για να προχωρά απρόσκοπτα η επιχειρηματική λειτουργία του.


Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση και τον απαράδεκτο αντιδραστικό νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη που θέλει να εγκαταστήσει την ΟΠΠΙ στις πανεπιστημιακές σχολές, το έχουν απορρίψει οι φοιτητές, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό μέσα από τους αγώνες τους και τις μεγάλες κινητοποιήσεις τους.


Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι έχουν αποδείξει ότι με την οργάνωση και τον αγώνα τους, μπορούν να ακυρώσουν στην πράξη τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης. Δυναμώνουμε τον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολή, σε κάθε γειτονιά. Με τους αγώνες μας μπλοκάρουμε τα σχέδιά τους!

  • Να αφεθεί ελεύθερος ο προσαχθέντας φοιτητής, μέλος του Φοιτητικού συλλόγου της Πληροφορικής.

  • Να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής μέσα από το Πανεπιστήμιο

  • Να μην εγκατασταθούν ΟΠΠΙ (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων).

bottom of page