top of page

Η ΕΙΘΕΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 18-19 ΙΟΥΝΗ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Κ.Θ-Γ.Ν-Κ.Υ ΛΕΡΟΥ-Κ.Υ ΠΑΤΜΟΥ-Π.Π.Ι ΛΕΙΨΩΝ-ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ

Α.Π:11/2022 ΛΕΡΟΣ:11/6/2022

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ


Το Δ.Σ στηρίζει την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ για πανελλαδική σύσκεψη στις 18-19 του Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο « Αριστείδης Παπαμιχαήλ» στην Δραπετσώνα.


Η Σύσκεψη αποτελεί σημείο συνάντησης για τα συνδικάτα που βρέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε κοινή πάλη, στους αγώνες, που ένωσαν την φωνή τους σε κοινά αιτήματα για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Στάθηκαν πλάι στον αγώνα των υγειονομικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας , στην διεκδίκηση ενός δημόσιου συστήματος υγείας που αναπτύσσεται με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, δωρεάν και σχεδιασμένα εναντία στην λογική των κυβερνήσεων για «ατομική» ευθύνη και την δυνατότητα της« τσέπης».


Τα παραδείγματα των εργαζομένων της e-food για σταθερή και μόνιμη δουλειά, ενάντια στις απολύσεις, ο απεργιακός αγώνας των λιμενεργατών της COSCO για μέτρα υγείας και ασφάλειας στην εργασία, για συλλογικές συμβάσεις με συγκροτημένα δικαιώματα , ο αγώνας των υγειονομικών για κέντρα υγείας και νοσοκομεία στελεχωμένα.


Αυτά τα παραδείγματα φωτίζουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθεί το κάθε σωματείο.


Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζομένων. Την εποχή που εντείνεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος με την συμμετοχή της χώρας μας, όταν η ακρίβεια οδηγεί σε νέα απότομη επιδείνωση του βιοτικού επίπεδου των εργαζομένων.


Συμμετέχουμε στην σύσκεψη μαζί με εκατοντάδες σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα.


bottom of page