top of page

Η ΕΕΔΥΕ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ



Ήδη βιώνουμε τις συνέπειες του ιμπεριαλιστικού πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία. Πρόκειται για έναν πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ σε βάρος του ουκρανικού, του ρώσικου και των άλλων λαών της περιοχής με επίκεντρο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων, τις σφαίρες επιρροής.


Στον πόλεμο αυτό δυστυχώς εμπλέκεται και η Ελλάδα που συντάσσεται με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ αφού χρησιμοποιούνται οι ΝΑΤΟικες βάσεις που υπάρχουν στο ελληνικό έδαφος, τα λιμάνια και το οδικό δίκτυο, στο όνομα των λεγόμενων «συμβατικών της υποχρεώσεων». Με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων μετατρέπεται η χώρα μας σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα στόχος αντιποίνων.


Η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας(ΕΕΔΥΕ) και το παράρτημα Καρδίτσας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου καταδικάζουν την απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο πόλεμος αυτός μας βάζει σε τεράστιους κινδύνους, δυναμώνει την επιθετικότητα της Τουρκικής κυβέρνησης με τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο για αναθεώρηση συνόρων και συμφωνιών.


Παράλληλα φορτώνει στις πλάτες μας, τη νέα έκρηξη της ακρίβειας, την ενεργειακή φτώχεια, τους εξοπλισμούς.

  • Ζητούμε το σταμάτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου

  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη στον Ουκρανικό, στον Ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής μας.

  • Αγωνιζόμαστε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο αυτό,

  • Καμιά συμμετοχή στις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις περικύκλωσης της Ρωσίας

  • Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Καλούμε τους φορείς της Καρδίτσας, όλους και όλες που συμμερίζονται τον προβληματισμό και τις ανησυχίες μας να πάρουν μέρος στην αντιπολεμική εκδήλωση-συναυλία που οργανώνουμε την Τετάρτη 30 Μαρτίου στις7,30 μμ στην Κεντρική πλατεία.



bottom of page