top of page

Η ΕΓΕΣΥ Ρεθύμνου θα συνεχίσει να διεκδικεί την βελτίωση της υγείας στο Νομό Ρεθύμνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε στις 8/2/21 επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κου Κοντοζαμάνη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κου Κωτσιόπουλου και της Διοίκηση της 7ης ΥΠε Κρήτης, κας Μπορμπουδάκη και κου Αγαπίου, στο ΓΝ Ρεθύμνου.


Στη συζήτηση που ακολούθησε η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν Ρεθύμνου ανέπτυξε τα παρακάτω αιτήματα, τα οποία και επέδωσε στον Υπουργό:


1. ΑΜΕΣΗ έγκριση - προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων του ΓΝΡ (20 θέσεις) που ήδη έχει ζητηθεί από τον Διοικητή. Νευραλγικά τμήματα πάσχουν όπως Παθολογική - Αναισθησιολογικό - ΜΕΘ - Πνευμονολογική. Είναι θέμα επιβίωσης η γρήγορη προκήρυξη – ολοκλήρωση των διαδικασιών. 2. ΑΜΕΣΗ ολοκλήρωση διαδικασιών για διορισμό των θέσεων που εκκρεμούν (στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών κα) 3. Άμεση - αυτόματη επαναπροκήρυξη άγονων - κενούμενων θέσεων με διαδικασίες εντός Νοσοκομείου - τυπική έγκριση από ΥΠΕ- σε ανώτερη βαθμίδα/μειωμένα προσόντα. Απαράδεκτο στις παρούσες συνθήκες ψηφιακής εμβάθυνσης η τρίμηνη ή και εξάμηνη καθυστέρηση για επαναπροκήρυξη θέσεων που δεν καλύφθηκαν. 4. Μονιμοποίηση επικουρικού προσωπικού. Άμεση μονιμοποίηση όλων που προσλήφθηκαν μετά την έναρξη της πανδημίας και όχι με τη λήξη της σύμβασής τους. 5. Ενίσχυση της ΠΦΥ. Δεν είναι δυνατό όταν όλοι γνωρίζουν τον σημαντικό ρόλο της ΠΦΥ στην έγκαιρη διάγνωση - παρακολούθηση ασθενών στην πανδημία για την αποφόρτιση νοσοκομείων, να αναθέτουμε επιπλέον καθήκοντα (εμβολιασμοί COVID19) χωρίς επιπλέον ενίσχυση. 6. Ενίσχυση εξοπλισμού Νοσοκομείων - ΠΦΥ. Αύξηση των δαπανών για αναβάθμιση εξοπλισμού. 7. Ταχεία έγκριση του νέου Οργανισμού του ΓΝΡ. 8. Αναγνώριση της COVID-19 ως επαγγελματική νόσος για τους υγειονομικούς / ένταξη των υγειονομικών - ΕΚΑΒ στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. 9. ΤΕΛΟΣ Απαιτούμε ΑΜΕΣΗ άρση των διώξεων - κλήσεων σε απολογία της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, της ΠΟΕΔΗΝ και ΕΝΙΘ με βάση το νόμο περί συγκεντρώσεων, παρακώλυσης συγκοινωνιών κα. Την ίδια στιγμή που οι υγειονομικοί δίδουν τον καλύτερο εαυτό τους.


Ο Αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε ότι επίκειται άμεση προκήρυξη 18 θέσεων (σχεδόν όλων των κενών οργανικών θέσεων) και 1 θέσης για την ΜΕΘ (σε χωριστή προκήρυξη).


Ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες για μείωση της γραφειοκρατίας και ότι συμμερίζεται το αίτημα για ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα επαγγέλματα (χωρίς να δεσμευτεί).


Ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε να καταρτιστεί άμεσα επιχειρησιακό σχέδιο για την διαχείριση ενδεχόμενης εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 στο Νομό. Η ΕΓΕΣΥ Ρεθύμνου αναμένει την υλοποίηση - προκήρυξη των θέσεων γιατρών ΕΣΥ που έχει ανάγκη το ΓΝ Ρεθύμνου, και θα συνεχίσει να διεκδικεί την βελτίωση της υγείας στο Νομό Ρεθύμνου αλλά και των συνθηκών εργασίας των υγειονομικών.

bottom of page