top of page

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΕ ΓΚΙΚΑ

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΓΚΙΚΑ


Με οργή και αγανάκτηση ακούσαμε τον κυβερνητικό βουλευτή κο Στέφανο Γκίκα να δηλώνει σε τοπικό ΜΜΕ ότι είναι ντροπή για τους γιατρούς να παραιτούνται όταν έχουν ασθενείς και γεμάτες κλινικές, ένας ένστολος δεν θα το έκανε αυτό”.


Κατ’ αρχάς δεν είμαστε ένστολοι οπότε δεν ξέρουμε τί θα έπραττε ο ίδιος και οι συνάδελφοι του. Κάποιους ένστολους βέβαια, γιατί δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου όπως ίσως πιστεύει ο κος Γκίκας, τους έχουμε δει από κοντά στο Ζάππειο, στο Υπουργείο Υγείας και αλλού όταν προστάτευαν τα αφεντικά τους ρίχνοντας χημικά στους υγειονομικούς που ζητούσαν καλύτερη δημόσια Υγεία. Τους ίδιους που κάποτε και ο κύριος Γκίκας χειροκροτούσε από τα μπαλκόνια.


Ξέρουμε όμως τί είναι ντροπή:


Ντροπή κύριε Γκίκα είναι να ψηφίζεται η είσοδος ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ στην Α΄προβληματική και ο μοναδικός κυβερνητικός βουλευτής του νησιού να μην βρίσκεται καν στην αίθουσα του Κοινοβουλίου με αποτέλεσμα η Κέρκυρα να είναι το μοναδικό νησί που έμεινε εκτός διάταξης! Και ούτε μια συγνώμη στον Κερκυραικό λαό που τον ψήφισε για τα δυο χαμένα χρόνια!

Ντροπή κύριε Γκίκα είναι να μη συμμετέχει το Νοσοκομείο σε 3 συνεχόμενες προκηρύξεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας και να μη μας έχετε απαντήσει ακόμα ποιος φταίει και γιατί είναι ακόμα στη θέση του.

Ντροπή κύριε Γκίκα είναι να ακούγεται παρουσία σας, κατά την επίσκεψη του κλιμακίου της Ν.Δ. Ότι στην Παθολογική γίνονται επιθετικά και πολλές φορές επικίνδυνα εξιτήρια λόγω της υποστελέχωσης και οι 12 θέσεις που είχατε ανακοινώσει να γίνονται 8 χωρίς ούτε ΜΙΑ θέση για την παθολογική κλινική.


Ντροπή κύριε Γκίκα είναι να ρωτάει ο δημοσιογράφος το μοναδικό κυβερνητικό βουλευτή του νησιού για τις αρνητικές εξελίξεις στο νοσοκομείο κι εκείνος να απαντάει για τη γιορτή γενεθλίων του κόμματος του και να ανακοινώνει τη σύμβαση για τα ...φράγματα!!


Ντροπή κύριε Γκίκα είναι να δίνουν οι Κερκυραίοι χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο για ιατρική μετανάστευση και οι τοπικοί τους άρχοντες ¨αγρόν ηγόρασαν¨.


Οι πολίτες ας μην έχουν αυταπάτες. Ο κος Γκίκας είπε τη γυμνή και κυνική αλήθεια. Η δήλωση του πολύ απλά φανερώνει τη νοοτροπία της κυβέρνησης και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους γιατρούς και τη δημόσια Υγεία γενικότερα: Παρά τις εκκλήσεις, παρά τις προειδοποιήσεις για την καταιγίδα που έρχεται, παρά τις δυσκολίες που είναι φανερές εδώ και καιρό σε όλους, δεν έκαναν απολύτως τίποτα γιατί πολύ απλά εκβιάζουν. Δεν διορίζουν προσωπικό γιατί πολύ απλά εκβιάζουν το ήδη υπάρχον αναγκάζοντάς το να υπερεργάζεται μέχρι τελικής πτώσης. Εντέλλεσθαι για υπερεφημέρευση, εντέλλεσθαι για μετακινήσεις σε άλλες δομές για μπάλωμα τρυπών, μονοβάρδιες για 30 και 40 ασθενείς.


Κι αν κάποιος κάποια στιγμή πει φτάνει - ως εδώ,


Αν κάποιος βάλει την επιστημονική του αξιοπρέπεια προτιμώντας να μείνει άνεργος πάρα να γίνει επίορκος….


Αντί έστω και την ύστατη στιγμή να τον στηρίξουν να κάνει αξιοπρεπώς τη δουλειά του βγαίνουν στα κανάλια και τον αποκαλούν ρίψασπι.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΕ ΓΚΙΚΑ!!!


bottom of page