top of page

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου-Κέντρων Υγείας Ν. Τρικάλων καλεί σε κινητοποίηση στις 9/4

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ 7/4/21-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/4/21 ΣΤΙΣ 19.00μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ


Ένα χρόνο πριν την ίδια μέρα αγωνιζόμασταν για την υγεία του λαού και διεκδικούσαμε την άμεση στελέχωση του ΕΣΥ προειδοποιώντας για τα αποτελέσματα των διαχρονικών πολιτικών υποχρηματοδότησης του συστήματος και γι αυτό που έρχεται.


Ένα χρόνο μετά...... ο αγώνας των ίδιων ανθρώπων στο πλευρό των ασθενών τους συνεχίζεται μόνο που τώρα είναι και εμβολιαστές. Ένα χρόνο μετά.... οι κλινικές Covid-19 στηρίζονται σε μετακινήσεις από υποστελεχωμένες κλινικές με παθολόγους, γυναικολόγους χειρουργούς, ουρολόγους, ορθοπεδικούς, καρδιολόγους.


Ενα χρόνο μετά η εκπαίδευση των ειδικευομένων ιατρών έχει πάει περίπατο καθώς όλοι τους έχουν μετατραπεί σε κοβιντογιατροί και εμβολιαστές.


Ένα χρόνο μετά οι μετακινήσεις από την υποστελεχωμένη και υποβαθμισμένη Π. Φ. Υ. συνεχίζονται την ώρα που σηκώνει και το μεγάλο βάρος του εμβολιασμού.


Ένα χρόνο μετά συνάδελφοι μας διώκονται με ΕΔΕ επειδή νοσήσανε. Ένα χρόνο μετά το ΕΣΥ έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο κοβιντάδικο με παράλληλη την αύξηση των ασθενών με χρόνια παραμελημένα προβλήματα λόγω του μένουμε σπίτι, της μείωσης των τακτικών ιατρείων και χειρουργίων. Την ίδια στιγμή οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της Υγείας έχουν μείνει αμέτοχοι, δεν έχουν πάρει μυρωδιά του τι συμβαίνει γύρω τους υπό την σκέπη πάντα της κυβέρνησης.


Ένα χρόνο μετά δεν φύγαμε στιγμή από τα πόστα μας. Όμως δεν θα φύγουμε κι από τα πόστα του αγώνα μέσα αλλά και έξω από τα νοσοκομεία για :ενίσχυση του ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις, ένταξη στα Β.Α.Ε, αυξήσεις μισθών για επίταξη του ιδιωτικού τομέα για την δωρεάν υγεία του λαού, για να τσακίσουμε την κρατική βία και τον αυταρχισμό. Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας για την υγεία ΚΑΛΟΥΜΕ τους φορείς, τα σωματεία και τον Τρικαλινό λαό σε συγκέντρωση την Παρασκευή 9/4 στις 19:00 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

bottom of page