top of page

Ευαγγελισμός: Για τον κλιματισμό και τις πτώσεις τάσης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Από τις 29/07/2021 η ΕΜΥ με σχετικό ενημερωτικό της δελτίο ειδοποιεί την Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας για τις συνθήκες ακραίου καύσωνα που επικρατεί τις επόμενες μέρες στη χώρα μας. Ενήμερο και το ΕΚΑΒ και αντιστοίχως και οι ΥΠΕ της χώρας.


Πλην όμως στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, κέντρο αναφοράς για υποδοχή και Νοσηλεία περιστατικών για κορωνοϊό από όλη την χώρα, φαίνεται να μην ιδρώνει καν το αυτί των υπευθύνων.


Με μέρες και νύχτες γενικής εφημερίας όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν κυριολεκτικά σε συνθήκες γαλέρας, υπάρχουν στο νοσοκομείο χώροι που σε 40-44 βαθμούς κελσίου ΔΕΝ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ. Με αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι ασθενείς μέσα από θαλάμους νοσηλείας για COVID-19 μεταφέρουν τις εμπειρίες τους. Δεν έχουν κλιματισμό και το αίσθημα της δυσφορίας και άπνοιας είναι τρισχειρότερο.


Το εξουθενωμένο προσωπικό, που μόνο αυτό με αυτοθυσία στήριξε και στηρίζει το νοσοκομείο και παλεύει για την υγεία του λαού που κάποιοι βλέπουν ως νούμερα και καριέρες, υποφέρει φορώντας αδιάλειπτα πάνω από 8 ώρες νάυλον ποδιές στους χώρους των επειγόντων, τις ώρες της νοσηλείας και της περιποίησης των ασθενών, χωρίς παραπάνω διαλείμματα σε συνθήκες εντατικοποίησης της δουλειάς. Καμία στήριξη όμως των ιθυνόντων για το πάγιο αίτημα ένταξης των υγειονομικών στα ΒΑΕ...

Και αν σπεύσει πονηρά …εκπρόσωπος της διοίκησης πχ να πει ότι τα πρωτόκολλα της διασποράς του COVID φταίνε για τις αντίξοες συνθήκες προσφοράς μας, ας μας απαντήσουν γιατί παρατηρείται δυσλειτουργία του κλιματισμού και σε άλλους ορόφους και τμήματα που δεν υπάρχουν νοσηλευόμενοι για κορωνοϊό!


Πώς θα υπερασπιστεί το νοσοκομείο την προμετωπίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΝ που φέρει στην επιγραφή του αν δεν μπορεί να προσφέρει καν τις στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης των ασθενών και των εργαζομένων σε αυτό;


Είναι λυπηρά και νοσηρά τα γεγονότα έκπτωσης των προσφερόμενων υπηρεσιών στο τεχνικό κομμάτι που είναι το ντόμινο των πολιτικών και διοικητικών αποφάσεων. Σε συνέχεια των απανωτών blackout που συνέβησαν στον Ευαγγελισμό το προηγούμενο διάστημα, παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες συνεχείς βυθίσεις τάσης στο δίκτυο της ΔΕΗ λόγω του αυξημένου φορτίου, αλλά και του ανεπαρκούς ηλεκτρικού δικτύου στο νοσοκομείο. Μια κατάσταση, που εν μέσω καύσωνα, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια ασθενών και εργαζόμενων στο νοσοκομείο, αλλά και για την ίδια τη λειτουργία του Ευαγγελισμού, ιδιαίτερα όσον αφορά κρίσιμους τομείς όπως ο κλιματισμός, οι ψυκτικές μονάδες και τα ιατρικά μηχανήματα στα τμήματα, τις ΜΕΘ και τα δεκάδες εργαστήρια. Ήδη από τις πρωινές ώρες έχει βγει εκτός λειτουργίας ο ένας στεφανιογράφος του Αιμοδυναμικού εργαστηρίου και αναμένεται τεχνικός από την εταιρεία για να εκτιμήσει τη βλάβη.


Απέναντι σε αυτή την κατάσταση κυβέρνηση και διοίκηση αφήνουν απογυμνωμένη την τεχνική Υπηρεσία του Ευαγγελισμού, που λειτουργεί με <60% του προβλεπόμενου προσωπικού και πολλές φορές με μόλις 1 εργαζόμενο στη βάρδια για την κάλυψη όλου του νοσηλευτικού ιδρύματος. Η διαχρονική υποστελέχωση υποχρηματοδότηση έχει οδηγήσει το νοσοκομείο να κινείται στα όρια της επισφάλειας, χωρίς την απαραίτητη συντήρηση στο απαρχαιωμένο ηλεκτρικό δίκτυο και της γεννήτριες ασφαλείας.


Ποιόν άραγε συμφέρει η συνεχής υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών του νοσοκομείου; Μήπως κάποιους ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματία που θα έρθει για την «εξυγίανση» της ασθένειας που οι πολιτικές εγκατάλειψης δημιούργησαν;


Έχουν πραγματοποιηθεί πολλαπλές παρεμβάσεις στη διοίκηση από τους συναδέλφους της τεχνικής υπηρεσίας, το σωματείο εργαζομένων και το συνδικάτο ηλεκτρολόγων Αττικής, που έχουν απαιτήσει άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του Ευαγγελισμού, στις προδιαγραφές ενός σύγχρονου νοσηλευτικού ιδρύματος στον 21ο αιώνα.


Η διοίκηση κωφεύει… και παράλληλα, αρνείται συστηματικά να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων προσπαθώντας να εμπεδώσει στη συλλογική συνείδηση την μοιρολατρία & την ηττοπάθεια του «τίποτα δεν γίνεται», να απαξιώσει την αποτελεσματικότητα του συλλογικού αγώνα και το ΔΣ του σωματείου ως οργανωτή του. Αυτά, γιατί ακριβώς πολύ καλά γνωρίζουν οι κυβερνώντες και οι διοικούντες ότι ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και αυτό μένει να το αποδείξουμε οι συνάδελφοι.


Οι εξελίξεις στους χώρους μας και γενικότερα είναι τέτοιες που δεν χωράει καμιά ανοχή – καμιά αναμονή!


Ø Απαιτούμε άμεση βελτίωση των συνθηκών εργασίας και νοσηλείας – δεν είναι ατομική ευθύνη η διασφάλιση των όρων εργασίας και περίθαλψης.

Ø Απαιτούμε την απόλυτη υλικοτεχνική κάλυψη του νοσοκομείου ανάλογα με τις ανάγκες των ασθενών μας και τις δυνατότητες που θέτει η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Ø Απαιτούμε την ένταξη μας εδώ και τώρα στα ΒΑΕ.

Ø Μένουμε στην πρώτη γραμμή στο πλευρό του λαού στον οποίο και λογοδοτούμε και όχι στις πολιτικές διοικήσεις !


Αύγουστος 2021


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ


bottom of page