top of page

ΕΣΑΚ Ευαγγελισμού: Τι τον χρειάζονταν το νόμο …Χατζηθάφτη;;!

Η «Ιερά Συμμαχία του Ευαγγελισμού» πετάει στα σκουπίδια τις σχεδόν 1.000 υπογραφές των συναδέλφων – καταργεί τις Γενικές Συνελεύσεις


Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι

Μετά και την ενδεικτική συλλογή περίπου χιλίων υπογραφών συναδέλφων με τις οποίες απαιτούσαν να γίνει άμεσα Συνέλευση για να καθορίσει τη διαδικασία εκλογών στο ΣΕΝΕ, ήδη από τη Δευτέρα 7/6 καλέσαμε για συνεδρίαση του Δ.Σ. για την Παρασκευή 11/6, ώστε να καθορίσει Γενική Συνέλευση πριν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Οι επικεφαλής των παρατάξεων (ΔΑΚΕ/ΝΔ – Κίνηση Συνεργασίας/ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτ.Πρωτοβουλία/ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με διάφορα προσχήματα, δήλωσαν ότι δεν μπορούν να παρευρεθούν στο ΔΣ (μα και οι επτά είχαν ανυπέρβλητα προβλήματα;; Γιατί κάποιοι ήταν εκεί στη πρωινή βάρδια της 11ης/6 όπως διαπίστωσαν έκπληκτοι αρκετοί καλοπροαίρετοι συνάδελφοι που ξέρουν ότι και ένας μόνο αρκούσε για να γίνει απαρτία). Εντέλει, κανείς τους δεν προσήλθε στην καθορισμένη ημερομηνία με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η συνεδρίαση (όπως και πάλι διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι οι δεκάδες συνάδελφοι καθαριστές, τεχνικοί, ειδικευόμενοι γιατροί, διοικητικοί που ήταν εκεί). Δεν είμαστε εμμονικοί και εκλογολάγνοι! Κατανοούμε αυτό που διατράνωσαν με την υπογραφή τους οι σχεδόν 1.000 συνάδελφοι ότι δηλ. ο χώρος έχει εκρηκτικά προβλήματα και γι’αυτό πρέπει να διασφαλίζεται η ζωντανή, απρόσκοπτη λειτουργία του σωματείου μας και η νομική του υπόσταση.


Ακόμη και στην πρότασή μας για δια περιφοράς απόφαση για καθορισμό ημερομηνίας Γενικής Συνέλευσης (αφού το ζητούσαν τόσοι, τυπικό ήταν το ζήτημα ή έτσι, νομίζαμε αφελώς!) πάλι αρνήθηκαν προκειμένου να ροκανίσουν χρόνο. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ μπήκαν για ακόμα μία φορά μπροστά για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά για τη ΝΔ. Μάλιστα η επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε τι πραγματικά τους απασχολεί, ζητώντας να γίνει Δ.Σ. για την αντικατάσταση του προέδρου του ΣΕΝΕ λόγω συνταξιοδότησης! Δηλαδή όλα για την «καρέκλα» και τη χειραγώγηση του σωματείου και η γνώμη σχεδόν 1.000 συναδέλφων … «στα σκουπίδια»!


Όπως έχουμε τονίσει κατ΄επανάληψη και με συγκεκριμένα στοιχεία, όλες οι άλλες παρατάξεις εδώ κι ένα χρόνο, κάνουν ό,τι μπορούν για να μη διεξαχθούν εκλογές στο Σ.Ε.Ν.Ε. παρότι η θητεία του Δ.Σ. έχει λήξει από τον Ιούνη του 2020, στηριζόμενοι στις διαδοχικές ΠΝΠ της κυβέρνησης που παρατείνουν τις θητείες (αφού φυσικά τη βολεύει η αδράνεια και το «πάγωμα» κάθε συλλογικής δράσης). Όμως, πλέον έχουν προχωρήσει και ένα βήμα ακόμη στον κατήφορο της απαξίωσης του ΣΕΝΕ που επέλεξαν. ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ & ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΣΗ & ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ, «ΜΠΛΟΚΑΡΟΝΤΑΣ» ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΣΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΟΣΟ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να παραβιάσουν ακόμα και την καταστατική υποχρέωση που απαιτεί σαφώς να υλοποιήσουν οποιοδήποτε αίτημα εφόσον το ζητά το 1/20 τουλάχιστον των μελών (αρκούσαν δηλ <150 υπογραφές, πόσω δε μάλλον οι περίπου χίλιοι συνάδελφοι που προσυπέγραψαν ενδεικτικά μέσα σε μια βδομάδα).


Η συνεδρίαση του ΔΣ τελικά έγινε έπειτα από νέα πρόσκληση (11/6) του Προέδρου και δέχτηκαν τελικά να εμφανιστούν ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ του εκτρώματος Χατζηθάφτη στις 17/6 κι αυτό γιατί ήθελαν να κρυφτούν και πάλι πίσω από μια τροπολογία που δίνει μια …ψόφια «χάρτινη» παράταση ως τις 31/10 στα σωματεία. Αυτό μάλιστα, το επιβεβαίωσαν όχι μόνο με την ξεδιάντροπη κατηγορηματική απόρριψη της βούλησης τόσων συναδέλφων, αλλά και με την ΑΡΝΗΣΗ τους για διεξαγωγή ΓΣ με θέμα τα κατά κυριολεξία εκρηκτικά προβλήματα (ασυδοσία διοίκησης κι εργολάβων, απολύσεις, απλήρωτη δουλειά, κόψιμο αδειών, εργατικά ατυχήματα, ακόμη και εκρήξεις πυκνωτών και πολλά άλλα) για όλο το επόμενο διάστημα ως το τέλος του μήνα (όπως προτείναμε)!!!


Αντιπρότειναν, «διεξαγωγή συνέλευσης αφού ολοκληρωθεί …κύκλος περιοδειών σε όλο το νοσοκομείο», ΟΜΩΣ και πάλι αρνήθηκαν να βάλουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα όπως ζητήσαμε ώστε ξανά να κωλυσιεργήσουν (για πότε σκέφτονταν άραγε τη ΓΣ, «μήπως το 15Αύγουστο;» ρωτήσαμε, αλλά απάντηση δεν πήραμε)! Μάλιστα, με θράσος έθεσαν ως όρο για τη διεξαγωγή περιοδειών «να είναι διαπαραταξιακές»!! Από πού κι ως πού;; Για να τους «ξεπλύνουμε» την ξεδιάντροπη πολιτική και στάση τους; Πως φαντάζονται ότι μπορούμε να «περιοδεύουμε» μαζί όταν επιλέγουν ξανά και ξανά να απαξιώνουν τους συναδέλφους (ακόμη κι αυτούς που τους εξέλεξαν) και το σωματείο ολόκληρο; Όταν λασπολογούν με ανεκδιήγητα ψέματα εις βάρος μας διαδίδοντας - στο fb, στα «πηγαδάκια», αλλά και στις «κίτρινες» ανακοινώσεις τους -> ότι: στην ΠΟΕΔΗΝ «συναινέσαμε στην αναστολή του συνεδρίου της» ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι συνέδριο δεν μπορεί να γίνει αφού οι δικές τους δυνάμεις εμπόδισαν όλο το προηγούμενο διάστημα να γίνουν οι εκλογές εκατοντάδων σωματείων νοσοκομείων & Κ.Υ. (μεταξύ των οποίων και το ΣΕΝΕ), -> ότι: τάχα «δεν ενημέρωσαν οι εκλεγμένοι μας για την κατάπτυστη απόφαση της διοίκησης να επαναφέρει εργολάβο στην καθαριότητα», τη στιγμή που ξέρουν πολύ καλά ότι εμείς δεν έχουμε (εδώ & μήνες) κανέναν εκπρόσωπο εκεί, ενώ αυτοί και αιρετούς έχουν και διορισμένα από το ΣΥΡΙΖΑ μέλη Διοίκησης (υποδιοικητές) που παραμένουν! -> ότι «υπάρχουν κι άλλοι τόσοι που δεν θέλουν εκλογές και συνελεύσεις» (φαίνεται θεωρούν πως οι συνάδελφοι έχουν βυθιστεί στη θερινή ραστώνη!). Και το ..κερασάκι; Ενώ στο ΔΣ προφανώς παρουσιάσαμε τις υπογραφές των σχεδόν 1.000 συναδέλφων, για ποιον λόγο ζητούσαν επίμονα να πάρουν στα χέρια τους τις ίδιες τις υπογραφές, αφού ήταν εξαρχής κατηγορηματικά αντίθετοι στη διεξαγωγή συνέλευσης και την προετοιμασία εκλογών;; Θέλουν μήπως να ασκήσουν πιέσεις σε κάποιους συναδέλφους;


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Μην αφήσετε κανέναν να σας τρομοκρατήσει, αλλά και μη δείξετε εμπιστοσύνη ούτε για μια στιγμή σε λόγια τάχα «ενωτικά» που μασκαρεύουν πράξεις εργατοκτόνες. Η ενότητα κρίνεται στη βάση των εργαζομένων που (ανεξάρτητα από ειδικότητα, εργασιακή σχέση, χρώμα και …Θεό) έχουν κοινά προβλήματα, κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο! Κι είναι σαφές από την ίδια μας τη ζωή ότι απλώς ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, να ταυτιστούν ποτέ τα δικαιώματα κι οι ανάγκες των εργαζομένων με αυτά των εργοδοτών δηλ των εκμεταλλευτών τους!


Από μας «μην καρτερούν ότι θα λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή»: δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στον οποιονδήποτε να μετατρέψει το Σ.Ε.Ν.Ε. σε σωματείο - σφραγίδα και φερέφωνο του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, χωρίς ουσιαστική λειτουργία και αποτελεσματική παρέμβαση, σωματείο για τις καρέκλες κι όχι για την υπεράσπιση των εργατικών μας δικαιωμάτων.

  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ Σ.Ε.Ν.Ε. (προγραμματίζοντάς τις το συντομότερο δυνατό αφού κωλυσιεργώντας μας έριξαν στην αρχή των αδειών) ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ Σ.Ε.Ν.Ε. ΟΡΘΙΟ, ΖΩΝΤΑΝΟ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ!




bottom of page