top of page

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 21/5/2021 ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ Α ΥΠΕ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 19/5/2021


Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας και την Α’ΥΠΕ, δεν φαίνεται να μπαίνει τέλος στη λειτουργία του Ερυθρού Σταυρού ως νοσοκομείο μίας νόσου. Παρά τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης ότι θα προηγηθούμε στην επαναφορά της κανονικής λειτουργίας, δεν έχει ακόμη καθοριστεί ημερομηνία κατάργησης των τμημάτων Covid -19 και επαναλειτουργίας κλινικών κατά ιατρική ειδικότητα. Αν συνυπολογίσουμε την ανθεκτικότητα της πανδημίας και την συνεχή ροή εισαγωγών στο νοσοκομείο μας καμία υπόσχεση δεν είναι καθησυχαστική.


Κάθε μήνα που το νοσοκομείο μένει κλειστό χάνονται 700 χειρουργεία χάνονται από ασθενείς που τα έχουν ανάγκη, 5000 ραντεβού σε τακτικά ιατρεία και πάμπολλες διαγνωστικές εξετάσεις και μικροεπεμβάσεις.


Ένα νοσοκομείο πυλώνας στην αντιμετώπιση των επειγόντων λείπει από τη Γενική Εφημερία, με τους εξειδικευμένους ιατρούς σε παθολογικά περιστατικά, τραύμα, αγγειακά συμβάντα καρδιολογικά επείγοντα κτλ


Οι εργαζόμενοι του Ερυθρού Σταυρού ζητάμε:

_Άμεση επαναλειτουργία όλων των κλινικών ανά ιατρική ειδικότητα, επανέναρξη των χειρουργείων και Εξωτερικών Ιατρείων, επιστροφή του νοσοκομείου στη Γενική Εφημερία.


_Αντιμετώπιση περιστατικών Covid -19 κατά αναλογία ίδια με τα υπόλοιπα τριτοβάθμια νοσοκομεία της Αττικής


_Επίσπευση των κρίσεων μόνιμων ιατρών, ειδικά συναφών ειδικοτήτων με την Covid -19


_Μονιμοποίηση των επικουρικών ιατρών και νοσηλευτών, ελάχιστη αναγνώριση της συμμετοχής τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας


_Ένταξη των εργαζομένων στην υγεία στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα


_Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων, για κάλυψη των πολλών κενών οργανικών θέσεων (>40% συνόλου)


Συμμετέχουμε όλοι στη συγκέντρωση την Παρασκευή 21/5/2021 στην Πύλη του Νοσοκομείου και σε πορεία στην Α’ ΥΠΕ

bottom of page