top of page

Εργαζόμενοι του νοσοκομείου " Άγιος Σάββας": Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»


ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 171, ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 11522,

ΤΗΛ. – FAX : 2106409471 syllogos@agsavvas-hosp.gr


Αθήνα 15/01/2022


ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης - Όχι στο κλείσιμο του νοσοκομείου


Συναδέλφισσες /Συνάδελφοι,


Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας και της 1ης ΥΠΕ να βγάλουν από το πρόγραμμα των εφημεριών το Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, για να το μετατρέψουν αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο παιδιών, είναι ακόμα μία επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ στην δημόσια και δωρεάν υγεία και κυρίως στην υγεία των μικρών παιδιών.


Κλείνει το ένα από τα τρία Νοσοκομεία Παίδων της Αττικής την στιγμή που η μετάλλαξη Όμικρον της Covid 19 σαρώνει την κοινωνία κι ενώ άνοιξαν χωρίς ασφάλεια τα σχολεία με 30.000 κρούσματα την πρώτη βδομάδα, στερώντας ένα νοσοκομείο από τα παιδιά και τις οικογένειές τους, αναγκάζοντας τους γονείς να καταφεύγουν στους ιδιώτες.


Η αποκλειστική χρήση ως εμβολιαστικού κέντρου για παιδιά δείχνει και την ανικανότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα εμβολιασμού! Έχει τσακίσει με τις επιλογές της την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και έρχεται τώρα να καταργήσει υπηρεσίες δευτεροβάθμιας περίθαλψης των νοσοκομείων! Την ώρα μάλιστα που το ίδιο νοσοκομείο “έτρεχε” πρόγραμμα εμβολιασμού παιδιών!


Οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου έχουν ξεσηκωθεί με συνεχόμενες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας! Δεν ζητούν να σταματήσουν οι εμβολιασμοί, αντιθέτως, δεν αρνούνται καν την αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών. Ζητάνε να μην σταματήσουν οι εφημερίες και οι υπηρεσίες υγείας του νοσοκομείου.


Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτηση και φίμωσης των συνδικάτων από τον Υπουργό Υγείας ο οποίος προσέφυγε στην δικαιοσύνη για να βγάλει παράνομη την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων του νοσοκομείου την προηγούμενη Πέμπτη! Οι προσπάθειές τους πέφτουν στο κενό! Οι εργαζόμενοι δεν κάνουν πίσω! Πραγματοποιούν για την Κυριακή 16 Ιανουαρίου και ώρα 12μεσ. νέα κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου κάνοντας κάλεσμα σε όλους για συμπαράσταση!


  • Είμαστε μαζί τους! Τα αιτήματά τους είναι και δικά μας!

  • Κανένα νοσοκομείο κλειστό – να γίνουν άμεσα προσλήψεις για να μπορούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς μας! Άρση των αναστολών! Αύξηση των δαπανών για τα δημόσια νοσοκομεία!

  • Η υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας είναι υπόθεση όλων μας!


bottom of page