top of page

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥ ΑΡΤΑΣ: ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Άρτας


ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΝΟΧΟΙ!


Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη. Ένας χρόνος όπου η πολιτική της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις δολοφόνησε 57 νέα παιδιά. Δεν θα επιτρέψουμε με την πάλη μας να συγκαλυφθεί  το τραγικό έγκλημα πράγμα που επιχειρείται από την κυβέρνηση! 


Η ίδια πολιτική της απελευθέρωσης εφαρμόζεται και στη δημόσια περίθαλψη! Διαμορφώνουν νοσοκομεία που θα  λειτουργούν με κριτήριο το κέρδος, με έσοδα – έξοδα, σε μία ενιαία ανταγωνιστική αγορά με τον ιδιωτικό τομέα υγείας, ενώ στο δημόσιο θα παραμείνει μόνο η ταμπέλα.


Η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας μετέτρεψε τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας νόσου, κλείνοντας χειρουργεία και εκτοξεύοντας τις λίστες αναμονής. Ενίσχυσε προκλητικά και γιγάντωσε με κάθε τρόπο τον ιδιωτικό τομέα υγείας. Απαξίωσε και απαξιώνει συνειδητά και με στρατηγικό στόχο τις δημόσιες μονάδες υγείας και τσάκισε ηθικά, σωματικά και οικονομικά τους υγειονομικούς και τώρα, με απόλυτη κυνικότητα δια στόματος του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη έρχεται να γκρεμίσει αυτό που μας κρατά  ακόμη όρθιους και μας κάνει να αισθανόμαστε ότι το επάγγελμά μας είναι λειτούργημα και προσφορά στους συνανθρώπους μας.


Με τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή, μετατρέπει πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, σε χώρους κερδοσκοπίας του ανθρώπινου πόνου που ο λαός τα έχει πληρώσει διπλά και τρίδιπλα. Μας λέει, χωρίς ίχνος ντροπής να στηρίξουμε το ιδιωτικοποιημένο «νέο ΕΣΥ», τα νοσοκομεία που θα εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο.


Μας εξαγοράζουν τη συνείδηση και μας λένε ωμά, ότι, επειδή δεν πρόκειται να σας αυξήσουμε τους μισθούς για να μπορείτε να ζείτε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά σας, αφού δεν πρόκειται να καλύψουμε τα τεράστια κενά, σας δίνουμε τη δυνατότητα και σας εξωθούμε  να τα πάρετε από τους ασθενείς σας, από τον πατέρα σας, από τη μητέρα σας, από τα παιδιά σας!


Τόσο απλά, τόσο κυνικά, τόσο απάνθρωπα!!!


Αυτό είναι το «νέο ΕΣΥ» που βήμα-βήμα, χρόνια τώρα διαμόρφωσαν όλα τα κόμματα της άρχουσας τάξης και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ. Όλοι τους, έβαλαν το λιθαράκι διάλυσης του ΕΣΥ, άνοιξαν την κερκοπόρτα  για την εγκαθίδρυση και διατήρηση  των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων εντός δημόσιων νοσοκομείων, την επέκταση των συμβασιούχων και τη διαρκή ομηρία τους, των ΣΔΙΤ, των εργολάβων, της εκτόξευσης της δουλειάς μέχρι τα 67, χωρίς ΒΑΕ, της εντατικοποίησης και της επαγγελματικής εξουθένωσης.


Όλοι τους, διαμόρφωσαν, με τη διαρκή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, τη νομοθέτηση μιας σειράς εργαλείων βγαλμένων από την «αγορά» όπως τα DRGs, (της εξατομικευμένης κοστολόγησης), τον ΟΔΙΠΥ Α.Ε. (των κοινών δεικτών ποιότητας – κόστους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), το ΚΕΤΕΚΝΥ Α.Ε. (της χρηματοδότησης με βάση την οικονομική αποδοτικότητα), τη μετατροπή των νοσοκομείων σε αυτοτελείς οικονομικές μονάδες.


Στόχος, η απαλλαγή του κράτους  από «βαρίδια», όπως θεωρούν τις κρατικές δαπάνες για την υγεία, ώστε τα χρήματα που συγκεντρώνει ο κρατικός προϋπολογισμός, να γίνονται πακέτα και να δίνονται αφειδώς στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για τις «μπίζνες τους» και την αύξηση των κερδών τους.


Ενώ το νοσοκομείο μας γίνεται το 1ο νοσοκομείο στην Ήπειρο το οποίο απολύει 10 συμβασιούχους ΣΟΧ, 10 συναδέλφους που δουλεύουν μαζί μας από το 2016, για να επανέλθει ο εργασιακός μεσαίωνας των εργολάβων και η διοίκηση ετοιμάζει την απόλυση 30 καθαριστριών ΣΟΧ, «ηρώων της πανδημίας» μετά την λήξη της διένεξης των εργολάβων στην αρχή προδικαστικών προσφυγών, ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ για συλλογική αντεπίθεση.


Διεκδικούμε:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού.

  • Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016 – 2017.

  • Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ.

  • Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.

  • Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, όλων των συμβασιούχων (επικουρικών, ΣΟΧ, μέσω ΔΥΠΑ και ΕΟΔΥ, ειδικευόμενων νοσηλευτών).

  • ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ.

  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση.  


ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΌ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΔΕΝ ΘΑ «ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ»

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Άρτας


Άρτα, 27 Φλεβάρη 2024Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας


bottom of page