top of page

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΓΕΝΑΡΗ 2022

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1200 – 300 μμ

Συνεχίζουμε τον αγώνα για μέτρα προστασίας της Υγείας και της ζωής , ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων και ανεμβολίαστων εργαζομένων, στις ιδιωτικοποιήσεις και τη λειτουργία των νοσοκομείων ως επιχειρήσεις, στην αλλαγή του υγειονομικού χάρτη και την προώθηση του «ΝΕΟΥ ΕΣΥ»


Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό να συμπορευτούμε στον αγώνα ενάντια στην πολιτική που αντιμετωπίζει την προστασία της υγείας μας ως «κόστος» από τη μια μεριά αλλά και ευκαιρία από την άλλη για γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα Υγείας και «χρυσών» δουλειών σε κλινικάρχες και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Να παλέψουμε για να ενισχυθεί η διαλυμένη δημόσια Υγεία για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.


Κανένας δεν πρέπει να συμβιβαστεί με τους δεκάδες νεκρούς, τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, με τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας λόγω τραγικής έλλειψης προσωπικού, με τις εικόνες ντροπής από τις ουρές για ένα τεστ, με την ανυπαρξία μέτρων στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές και στα Πανεπιστήμια , με την ανύπαρκτη πρόληψη και πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας.


Να μην επιτρέψουμε την αξιοποίηση του εμβολιασμού από αναγκαίο όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε εργαλείο εκβιασμών, διαίρεσης των εργαζομένων , αναστολών εργασίας και απολύσεων.


Να καταργήσουμε στην πράξη την επικίνδυνη οδηγία για μείωση της καραντίνας των θετικών στον ιό εργαζομένων στις 5 μέρες που υπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και του κράτους – εργοδότη.


Να μη δεχτούμε ως κανονικότητα τις αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, την εντατικοποίηση, τις αναγκαστικές μετακινήσεις, τα δεκάδες χρωστούμενα ρεπό, την ίδια στιγμή που χιλιάδες συνάδελφοι παραμένουν σε αναστολή εργασίας και απειλούνται με απόλυση.


Να μη συμβιβαστούμε με την απλήρωτη εργασία όπως συμβαίνει με τους εργαζόμενους του εμβολιαστικού κέντρου του νοσοκομείου που παραμένουν απλήρωτοι από την έναρξη του εμβολιασμού για τη δουλειά που πραγματοποίησαν τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις Αργίες και την ίδια ώρα τους κοροϊδεύουν τάζοντάς τους ρεπό.


Να μην επιτρέψουμε να απολυθούν δεκάδες συνάδελφοί μας συμβασιούχοι στο νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Βασιλικής γιατί κανείς δεν περισσεύει και να παλέψουμε για τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.


Να αποτρέψουμε με τον αγώνα μας να επιστρέψουν οι εργολάβοι στα νοσοκομεία που θα απογειώσουν την εκμετάλλευση και που είναι ο διακαής πόθος της κυβέρνησης.


Να μην περάσει η προπαγάνδα των κυβερνητικών στελεχών για την δήθεν ενίσχυση του νοσοκομείου όταν δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού δύο χρόνια τώρα σε κρίσιμες ειδικότητες όπως παθολόγων, αναισθησιολόγων, πνευμονολόγων, νεφρολόγων, εργαστηριακών και άλλων γιατρών την ίδια ώρα που το νέο έτος βρίσκει το νοσοκομείο σε χειρότερη κατάσταση από πέρσι αφού έχουν αποχωρήσει πάνω από 50 εργαζόμενοι.


Να μην ανεχτούμε άλλο την κοροϊδία τους ότι τάχα μου θα ανοίγανε τις δύο από τις έξι κλίνες ΜΕΘ στέλνοντας μάλιστα για εκπαίδευση έ ν ο ς μ η ν ό ς τέσσερις νοσηλεύτριες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Άρτας, χωρίς όμως να γίνει κανένας προγραμματισμός όπως πρόσληψη εξειδικευμένων γιατρών κτλ για τη λειτουργία της.


Να μην επιτρέψουμε την κατάργηση 41 οργανικών θέσεων του νοσοκομείου όπως δρομολογούν, όταν είναι σε εκκρεμότητα έγκρισης από το Υπουργείο δ ύ ο χ ρ ό ν ι α τώρα ο «νέος οργανισμός». Να διεκδικήσουμε ο νέος οργανισμός να καλύπτει όχι μόνο τις προηγούμενες αλλά και τις επιπλέον ανάγκες που προέκυψαν με την μετέγκαταστασή μας στο νέο κτήριο του νοσοκομείου με τα επιπλέον τμήματα και κλινικές που άνοιξαν. Γνωρίζουμε ότι αρνούνται να τον επικυρώσουν γιατί την ίδια ώρα σχεδιάζουν την αλλαγή του υγειονομικού χάρτη ανά περιφέρεια, στα πλαίσια του «ΝΕΟΥ ΕΣΥ» που θα περιλαμβάνει νέες περικοπές οργανικών θέσεων με συγχωνεύσεις, καταργήσεις τμημάτων και κλινικών και οργανικών θέσεων και αλλαγή χρήσης νοσοκομείων.


Να μην παρακολουθούμε παθητικά και αμέτοχοι να δίνονται δις ευρώ, 11 μόνο για φέτος από το «Ταμείο Ανάκαμψης» και το «Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» στους λίγους, τους επιχειρηματικούς ομίλους για τις δήθεν «πράσινες» και «ψηφιακές» επενδύσεις τους που αφορούν μόνο την αύξηση των κερδών τους( και όχι φυσικά η προστασία του περιβάλλοντος) όταν την ίδια ώρα η χρηματοδότηση για τη δημόσια Υγεία μειώνεται κατά 801 εκατ. ευρώ.


Να μην καταδεχτούμε να μας κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα και να πανηγυρίζουν για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και αύξησης του ΑΕΠ (δηλαδή των επιχειρηματικών κερδών) ενώ στον κρατικό προϋπολογισμό να μην «περισσεύει» ούτε ένα ευρώ για αυξήσεις στους μισθούς μας, για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, για την ένταξή μας στα ΒΑΕ.


Να μη συμβιβαστούμε με την ακρίβεια, με τα πανάκριβα τιμολόγια του ρεύματος, την τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, τις καθημερινές σχεδόν ανατιμήσεις σε βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, με τη φοροληστεία. Να απαιτήσουμε μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στο ρεύμα, τα καύσιμα και τα είδη πλατιάς κατανάλωσης για να «ανακουφισθούμε» από την ακρίβεια.


ΝΑ ΜΗΝ Επιτρέψουμε να κυριαρχήσει η Απογοήτευση, το «τίποτα δε γίνεται», η Παραίτηση

Γνωρίζουμε ότι απέναντι μας έχουμε κυρίως τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που τα συμφέροντα τους υπηρετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση που με την πολιτική τους τσακίζουν τα δικαιώματα μας την ίδια μας την ζωή !! .

Με αυτό τον εχθρό χρειάζεται να συγκρουστούμε όχι μόνοι μας, όλοι μαζί μέσα από τα σωματεία μας , για να προστατέψουμε την υγεία και τα δικαιώματα μας και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στα πλαίσια της Στάσης Εργασίας το Δ.Σ. του συλλόγου ΚΑΛΕΙ τους εργαζόμενους σε Γενική Συνέλευση στις 1:00μμ στο Προαύλιο του νοσοκομείου

Το Δ.Σ


bottom of page