top of page

ΕΝΙΘ: ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΈΞΩ ΟΙ ΗΠΑ- ΈΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ: 49 χρόνια μετά!

Αρ. Πρωτ. 170

Θεσσαλονίκη 16/11/22

Δελτίο τύπου


"Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία", "Έξω οι ΗΠΑ- Έξω το ΝΑΤΟ": 49 χρόνια μετά!


Σήμερα που ο πόλεμος στην Ουκρανία ολοένα διευρύνεται και κλιμακώνεται , που μεγάλο μέρος του λαού βιώνει την ενεργειακή φτώχεια , την ακρίβεια, τις απολύσεις και την καταστολή, τα συνθήματα αυτά παραμένουν τραγικά επίκαιρα!


Τιμούμε αγωνιστικά την επέτειο του Πολυτεχνείου δίνοντας μαχητική απάντηση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που μέσα σε αυτές τις συνθήκες έρχεται να βάλει ταφόπλακα στη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία με το προωθούμενο νομοσχέδιο της.


Αγωνιζόμαστε για την απόσυρση του επαίσχυντου νομοσχεδίου για την δευτεροβάθμια περίθαλψη, για άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με μαζικές μόνιμες προσλήψεις, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων και για την παύση των αναστολών εργασίας.


Αγωνιζόμαστε για ένα σύστημα υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν με υψηλού επιπέδου παροχές υγείας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας και στις πραγματικές δυνατότητες της επιστήμης του 21 αιώνα.


Δίνουμε μάχη απέναντι στην βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Αγωνιζόμαστε για άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια.


Αγωνιζόμαστε για δημοκρατικές, συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες, για το βιοτικό επίπεδο και τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Αυτό ο αγώνας μάλιστα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, όταν οι διώξεις απέναντι στους μαχόμενους υγειονομικούς είναι συνεχής. Το παράδειγμα της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ που δικάζεται(!) στις 28/11 για διαδήλωση, η οποία διεκδικούσε τα αυτονόητα, μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ, σύμφωνα με τον ν. Χρυσοχοίδη. Αλλά και της εισαγγελικής παρέμβασης ενάντια στην τότε Πρόεδρο της ΕΝΙΘ, Κατσίμπα Δ., για δηλώσεις σε εκπομπή που είχε εκφράσει την απόφαση του ΔΣ για τον συμβολικό μεν, αγωνιστικό δε, εορτασμό του Πολυτεχνείου του 2020, στην καρδία της πανδημίας που δίναμε την διπλή μάχη στο πλευρό των ασθενών στις κλινικές και στις πύλες των νοσοκομείων για την ενίσχυση του ΕΣΥ.


Καλούμε σε συμμετοχή, στην πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα εργατικά σωματεία και άλλοι φορείς της πόλης, την Τετάρτη 17/11 στις 18:00 έξω από το Πολυτεχνείο του ΑΠΘ.


Γιατί, όπως έχει αποδείξει η Ιστορία, «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό».


bottom of page