top of page

ΕΝΙΖ: Συμμετέχουμε την Πέμπτη 26/11 στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία Όλου του Δημόσιου τομέα

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (ΕΝΙΖ)

Ζάκυνθος 25/11/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία Όλου του Δημόσιου τομέα Με τη φυσική μας παρουσία στην πύλη του νοσοκομείου σε συγκέντρωση – διαμαρτυρία μαζί με άλλα σωματεία στις 9.00 το πρωί


Αρχικά, και όσο αφορά το επίκαιρο θέμα των κυβερνητικών εξαγγελιών για επιλεκτική καταβολή του επιδόματος Χριστουγέννων και για τον αμφισβητούμενο αποκλεισμό εργαζομένων από αυτό, δηλώνουμε ότι πρόκειται για ΠΡΟΣΒΟΛΗ στους χιλιάδες εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, για όλους εμάς, που από το πόστο του ο κάθε ένας και σε άλλοτε άλλο βαθμό, συνεχίζουμε την προσπάθεια - μέσα σε ολοένα δυσκολότερες συνθήκες - όχι μόνο ενάντια στην επιδημία covid-19 αλλά και καθημερινά για την προστασία της υγείας των πολιτών.


Εργαζόμαστε μέσα σε επικίνδυνες κι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, με πολλά χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας, γιατί, ακόμη και με τον υπάρχοντα ήδη ανεπαρκή οργανισμό του νοσοκομείου μας, υπάρχουν δεκάδες κενές οργανικές θέσεις τόσο του Ιατρικού όσο και του νοσηλευτικού και του παραϊατρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.


Αδυνατούμε να καταλάβουμε :

· Την εμμονή της κυβέρνησης να μην προκηρύσσει σχεδόν καμία από τις πολλές κενές θέσεις γιατρών και νοσηλευτών, να μην διορίζει κάποιους γιατρούς που έχουν από διετίας κριθεί σε παλαιότερες προκηρύξεις σαν να γνωρίζει ότι η πανδημία σύντομα θα παρέλθει, έτσι που να πρέπει να γυρίσουμε στην προηγούμενη κατάσταση – προ πανδημίας - κατάρρευσης του ΕΣΥ με υποστελεχωμένα και πάλι τμήματα, κατάκοπους εργαζόμενους και τον ιδιωτικό τομέα να εποφθαλμιά τους κερδοφόρους τομείς της Δημόσιας υγείας στη χώρα.


· Την ιδεοληπτική άρνηση ακόμα και τώρα να μην εντάσσει τους υγειονομικούς στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα σαν να μην θέλει «να τους καλομάθει» ή για «να μην ανοίξει την όρεξη και σε άλλους κλάδους εργαζομένων» ή και τα δύο.


· Την αστήρικτη κοινωνικά και επιστημονικά άρνηση της πολιτείας να κάνει μοριακά test ανίχνευσης, και μάλιστα επαναλαμβανόμενα , σε όλους εμάς τους υγειονομικούς που είμαστε η πρώτη ομάδα κινδύνου στην πρώτη γραμμή άμυνας έναντι αυτού του ύπουλου και πολύ επικίνδυνου ιού.


Απαιτούμε:

·Να χορηγηθεί σε όλους τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και άλλες τις δομές υγείας, το επίδομα των Χριστουγέννων. Μακριά από εμάς τα διχαστικά διλλήματα περί περισσότερης η λιγότερης επικινδυνότητας σε ένα περιβάλλον με υποστελεχωμένα τμήματα , με υπερεργασία και επικινδυνότητα που στη φάση της πανδημίας αφορά όλους ανεξαίρετα τους υγειονομικούς.


· Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων των υγειονομικών αλλά και όσων άλλων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.


· Μαζικές προσλήψεις ΤΩΡΑ μόνιμου Ιατρικού , νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων.


·Γενναία αναβάθμιση των μηνιαίων αποδοχών όλων των υγειονομικών στα επίπεδα του μέσου όρου αμοιβών της Ευρωπαϊκής ένωσης. Ειδικά για το Ιατρικό προσωπικό , συμμόρφωση με την απόφαση του ΣΤΕ για σημαντική αύξηση του μισθού τους, ώστε όσοι υπηρετούν να μείνουν και να αντέξουν και όσοι βρίσκονται εκτός ΕΣΥ να δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις μόνιμες προκηρυσσόμενες θέσεις.


·Μονιμοποίηση σε όσους εργάζονται με ελαστικές μορφές εργασίας και ειδικότερα για τους επικουρικούς γιατρούς, ζητάμε να διοριστούν σε μόνιμες θέσεις όπως αποφασίστηκε να συμβεί για όσους από αυτούς εργάζονται σε ΜΕΘ.


·Απρόσκοπτη παροχή μέσων προστασίας για όλους τους εργαζόμενους στην υγεία και δυνατότητα εξασφάλισης για τους εργαζόμενους των απαραίτητων αδειών – καραντίνας σε περίπτωση που διαπιστωθεί η θετικότητά τους στον ιό.


ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΕΝΙΖ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ 24ωρη Πανελλαδική Απεργία όλου του Δημόσιου τομέα


ΟΧΙ στους αποκλεισμούς και το «διαίρει και βασίλευε»


bottom of page