top of page

ΕΝΙΖ: ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 26/1 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου (ΕΝΙΖ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ζάκυνθος 21 /01/2022

Κάλεσμα στη κοινωνία


Πάνε δύο χρόνια τώρα με πανδημία Covid19 που η κυβέρνηση συνεχίζει τον πόλεμο στην υγεία, την εκπαίδευση και την εργασία.


Το ΕΣΥ και το Νοσοκομείο Ζακύνθου συνεχίζει να υπερασπίζεται ζωές αποδεκατισμένο, με κατάκοπους και φτωχοποιημένους γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, που αδυνατεί πια να πάρει άδειες ή ρεπό και τους μισούς μη γιατρούς εργαζόμενους έτοιμους να απολυθούν ή να ανανεώσουν για ελάχιστο πάλι χρόνο συμβάσεις εξαθλίωσης και ομηρίας. Συγκρίνοντας με ένα χρόνο πίσω, έχουμε στο σύστημα περί τους 10000 λιγότερους υγειονομικούς, 5000-6000 σε αναστολή εργασίας, 2000 συνταξιοδοτήσεις, και περί τους 2000 σε καραντίνα κάθε εβδομάδα. Αυτό που μας «κρατάει» είναι η αγωνία μας για τη ζωή και την υγεία των ασθενών μας αλλά των ίδιων των οικογενειών μας.


Δεν πάει άλλο! Βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας να διαλύεται το εθνικό σύστημα υγείας που το χτίσαμε και μας στήριξε, οι εργαζόμενοί του να απομακρύνονται απελπισμένοι , οι υπηρεσίες του να υποβαθμίζονται δραματικά ( τόσο τα νοσοκομεία όσο και τα κέντρα υγείας) και μαζί να μπαίνουν στον αυτόματο όλοι οι μη covid ασθενείς έρμαια την αγορά της Ιδιωτικής υγείας. Και όλα αυτά σε συνθήκες της σοβαρότερης υγειονομικής κρίσης εδώ και 100 χρόνια , όπου θα έπρεπε να ενισχύεται κάθε υγειονομική δομή και να θεωρείται η υγεία και η ζωή αγαθό που δωρεάν θα προστατεύονταν απέναντι σε κάθε απειλή.


Δεν πάει άλλο ! Στα σχολεία τα παιδιά μας στοιβάζονται σε αίθουσες κακά αεριζόμενες, χωρίς επαρκή καθαρισμό των χώρων και του αερολύματος μέσα στις τάξεις, χωρίς κανένα επί της ουσίας πρωτόκολλο για την προάσπιση της υγείας τους και της υγείας των δασκάλων τους. Παράλληλα στα μαζικά μέσα μεταφοράς και τους χώρους εργασίας άνθρωποι στοιβάζονται σαν σαρδέλες ενώ το μόνο που αφορά πραγματικά την κυβέρνηση είναι να γίνει στον τουρισμό και φέτος ότι έγινε πέρυσι και πολύ περισσότερο μάλιστα ( σαν να μην είχαμε πανδημία), με εμβολιασμένους αλλά όχι ελεγμένους τουρίστες να «αλωνίζουν» με τις «γουρούνες» το Νησί όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Δηλαδή “business as usual”.


Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε μία σκληρή ταξική πολιτική, που σκορπάει τα λεφτά των εργαζομένων σε πολεμικές δαπάνες και εναέριες φιέστες (σαν να είμαστε σε πόλεμο με τους γείτονες, μόνο που τα ίδια λένε και σε εκείνους), την ώρα που οι άνθρωποι πεινάνε, αρρωσταίνουν , νοσούν χρόνια από τον ιό ή πεθαίνουν.


Σας καλούμε όλους και όλες να βγούμε στον δρόμο. Να διεκδικήσουμε ξανά, όλοι μαζί, την υγεία του λαού και την αξιοπρέπεια του λαού μας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22/1/2022 ΣΤΙΣ 12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ»

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ - ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

ΣΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ


ΕΠΙΣΗΣ

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 26/01 12 – 3 μμ στην πύλη του νοσοκομείου Ζακύνθου μαζί και με άλλα σωματεία και εργαζόμενους και στη κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα στο Υπουργείο Υγείας στις 13:00 με πορεία προς τη Βουλή.


bottom of page