top of page

Ενημέρωση για κινητοποίηση 2/6 στην πύλη του Παπανικολάου για την διάλυση της ΩΡΛ κλινικής

Την Πέμπτη 2/6 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση, με πρωτοβουλία της ΕΝΙΘ και του σωματειου εργαζομένων Παπανικολάου, στην πύλη του νοσοκομείου Παπανικολάου ενάντια στην προωθούμενη διάλυση της ΩΡΛ κλινικής του νοσοκομείου.


Αναδείχτηκε το τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης, με την λειτουργία της κλινικής να γίνεται αποκλειστικά και μόνο στην υπερπροσπάθεια και εντατικοποίηση των συναδέλφων μονίμων, επικουρικών και ειδικευόμενων γιατρών της κλινικής που έχουν απομείνει.


Αναδείχτηκε ότι αντίστοιχα προβλήματα υποστελέχωσης υπάρχουν και θα ενταθούν και σε υπόλοιπες κλινικές, με τις συνταξιοδοτήσεις γιατρών και τις αποχωρήσεις των συναδέλφων επικουρικών γιατρών.


Αναδείχτηκε ότι η μόνη λύση είναι η ενίσχυση του αγώνα των υγειονομικών, που χρειάζονται την στήριξη των υπολοίπων εργαζομένων της πόλης, ενάντια στην λειτουργία των νοσοκομείων με τη λογική του κοστους-οφελους, που οδηγεί στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.


Ότι είναι κρίσιμο να διεκδικήσουμε να γίνουν πράξη όσα ζητούν οι μαχόμενοι υγειονομικοί όλο αυτό το διάστημα. Μαζικές μόνιμες προσλήψεις, άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.


Πρέπει άμεσα να προχωρήσουν με κατεπείγουσες διαδικασίες οι προσλήψεις για την κάλυψη όλων των κενων οργανικών θέσεων της ΩΡΛ κλινικής.


Αποφασίσθηκε η συνέχιση με κινητοποιήσεις, με αποφάσεις της ΕΝΙΘ και των σωματείων εργαζομένων, για την ανάδειξη των εκρηκτικών προβλημάτων των κλινικών του Παπανικολάου και των υπολοίπων νοσοκομείων και η διεκδίκηση άμεσης ενίσχυσης του ΕΣΥ.





bottom of page