top of page

ΕΙΝΚΥΝΚ: ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Η αγανάκτηση και η οργή ξεχειλίζει!


TETAΡΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟ-ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12:00 - 3:00 Μ.Μ.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του δημοσίου, άλλα σωματεία και φορείς εργαζομένων και του λαού σε:


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (έναντι Alpha Bank) ΣΤΙΣ 12:30 Μ.Μ.


Γιατί την ώρα που η κυβέρνηση σφυρίζει τη λήξη της πανδημίας, έχουμε γονατίσει από τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό.


Γιατί καθημερινά αντικρύζουμε τους ασθενείς μας να στοιβάζονται στα ΤΕΠ σε φορεία και ράντζα σε κάθε εφημερία, να ξεψυχούν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, να γίνονται μπαλάκι από το ένα νοσοκομείο στο άλλο.


Γιατί χιλιάδες ασθενείς μας με άλλα προβλήματα υγείας παραμένουν αποκλεισμένοι από τις δημόσιες δομές εξαιτίας της μετατροπής σε σύστημα μιας νόσου.


Γιατί χάσαμε ασθενείς μας που θα μπορούσαμε να είχαμε σώσει αν είχαμε εισακουστεί. Δεν θεωρούμε ότι είναι φυσικό «να πεθαίνεις από κορονοϊό επειδή είσαι μεγάλος σε ηλικία, παχύσαρκος ή έχεις άλλα νοσήματα», όπως ξεδιάντροπα ισχυρίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας.


Γιατί ενώ οι ανάγκες έχουν αυξηθεί και είμαστε λιγότεροι απ’ ότι πριν 2 χρόνια (που και τότε είμασταν λίγοι), η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απολύσει χιλιάδες υγειονομικούς. Απολύσεις σχεδιάζει τόσο για τους συναδέλφους μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας όσο και για τους συμβασιούχους όλων των ειδικοτήτων που λήγουν οι συμβάσεις τους μέσα στο επόμενο εξάμηνο.


Γιατί ΚΥ και ΤΟΜΥ έχουν μετατραπεί σε ένα απέραντο εμβολιαστικό κέντρο, αφήνοντας στον αέρα όλες τις υπόλοιπες ανάγκες της ΠΦΥ, και πάλι χωρίς κανένα ουσιαστικό σχέδιο, χωρίς προσλήψεις και υποδομές.


Γιατί η κυβέρνηση λιβανίζει τους κλινικάρχες που άδραξαν την ευκαιρία να αυξήσουν τα κέρδη τους, την ίδια στιγμή που μετακινεί συνεχώς υγειονομικούς για να μπαλώνουν τρύπες από τη μία δομή υγείας στην άλλη.


Γιατί μειώνουν κι άλλο την κρατική χρηματοδότηση για την υγεία που επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε κάτω από το 7% του ΑΕΠ. Παράλληλα, με το «νέο ΕΣΥ» σχεδιάζουν να κλείσουν-συγχωνεύσουν νοσοκομεία ενώ προχωρούν την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας, ξεπουλώντας υπηρεσίες σε εργολαβικές εταιρείες και εισάγοντας ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στη λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας.


Γιατί με μόνο γνώμονα τη λογική κόστους-οφέλους, αναγκάζουν τους γονείς των παιδιών που νοσούν να διαλέξουν αν θα χάσουν το μισό μεροκάματο ή αν θα στείλουν άρρωστα τα παιδιά τους στο σχολείο.


Γιατί στα σχολεία εφαρμόζουν πρωτόκολλα διασποράς της πανδημίας αντί να προστατεύσουν τα παιδιά μας με προσλήψεις εκπαιδευτικών, άνοιγμα νέων αιθουσών και λιγότερα παιδιά στην τάξη.


Γιατί στους χώρους εργασίας εφαρμόζουν μόνο την «ανοσία των κερδών» υποχρεώνοντας τους εργαζόμενους είτε να γυρίζουν στη δουλειά μετά από μόνο 5 μέρες καραντίνα, είτε χειρότερα ακόμα και αυτές τις 5 μέρες να δουλεύουν άρρωστοι με τηλεργασία, καταστρατηγώντας ακόμα και στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως οι αναρρωτικές άδειες.


Γιατί προχωρούν παραπέρα στο ξήλωμα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, ιδιωτικοποιώντας και τζογάροντας τα χρήματα των ασφαλισμένων, διορίζοντας managers στα ασφαλιστικά ταμεία, μετατρέποντας πλήρως την ασφάλιση, υγεία και σύνταξη σε ανταποδοτικές παροχές για όποιον έχει «να αποταμιεύει».

Δεν πρόκειται να συμφιλιωθούμε με τη βαρβαρότητα!

Η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας μας, της υγείας και της ζωής μας είναι δική μας υπόθεση!

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΟΣΙΑ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ»

Απαιτούμε:

Ø Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας. Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ.

Ø Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ø Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ø Δωρεάν ράπιντ και μοριακά τεστ σε όλους.

Ø Πραγματικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία.

Ø Καμία ιδιωτικοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων, να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟ-ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, TETAΡΤΗ, 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 12 - 3 Μ.Μ.

ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 12:30 Μ.Μ.

bottom of page