top of page

ΕΙΝΚΥΝΚ - ΑΠΕΡΓΙΕΣ 22 ΚΑΙ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

(Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ.)

16-2-24


Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείαςωμά και απροκάλυπτα αποκαλύπτουντο συγκεκριμένο σχέδιό τουςγια την πλήρη κατάργηση κάθε έννοιας δωρεάν δημόσιας νοσοκομειακής περίθαλψης, σε τρία στάδια:


  • Απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία και λοιπές επί πληρωμή ιατρικές πράξεις μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.


  • Έξοδος των γιατρών ΕΣΥ προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, χωρίς κανέναν σχεδόν περιορισμό.


  • Ανεξέλεγκτη είσοδος ιδιωτών γιατρών στα (σήμερα) δημόσια νοσοκομεία.


Στη λαίλαπα που φέρνει η κυβέρνηση προστίθεται και το νέο μεγαλύτερο ξεζούμισμα των ασθενών για την πληρωμή των φαρμάκων τους, καθώς η κυβέρνηση μειώνει την κρατική αποζημίωση και εκτινάσσει τις πληρωμές των ασθενών ακόμα παραπάνω για να «ελαφρύνει» τους φαρμακοβιομήχανους που θησαυρίζουν μόνιμα είτε με κρίση είτε με «ανάπτυξη». 


Τα παραπάνω σχέδια έρχονται να κολλήσουν με τα αποτελέσματα της πολιτικής που εφαρμόστηκε από όλες τις κυβερνήσεις και επιταχύνθηκε από τις κυβερνήσεις της ΝΔ:


  • Τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας που οδηγούν σε εντατικοποίηση, ωράρια λάστιχο, συνεχείς μετακινήσεις, εξουθένωση και παραιτήσεις τους υγειονομικούς και σε τεράστια ταλαιπωρία, καθυστερήσεις και πληρωμές τους ασθενείς.


  • Διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των κέντρων υγείας και των ιατρείων, που οδηγούν ουσιαστικά στην ανυπαρξία πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης.


  • Καθήλωση των μισθών των υγειονομικών στα προ του 2009 επίπεδα, ταυτόχρονα με την τεράστια εκτίναξη της ακρίβειας και την υπέρμετρη φορολόγηση.


  • Γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα στην υγεία, από την παραγωγή και εμπορία του φαρμάκου, έως την πρόληψη-εξέταση-παρακολούθηση-θεραπεία και την ιδιωτικοποίηση της ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.


  • Ξεπούλημα υπηρεσιών των δημόσιων δομών υγείας σε ιδιώτες, όπως σε καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση και έπονται οι εργαστηριακές εξετάσεις, οι τεχνικές, οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες


  • Επιβολή της πολιτικής κόστους-οφέλους, που με την εφαρμογή των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, της τιμολόγησης των ιατρονοσηλευτικών πράξεων, της μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης και της αξιολόγησης των μονάδων αποκλειστικά με οικονομικά-επιχειρηματικά κριτήρια, οδηγούν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε οικονομική αφαίμαξη των ασθενών, είτε έμμεσα από τα ασφαλιστικά ταμεία, είτε πλέον άμεσα από ό,τι έχει απομείνει στην τσέπη.


Πετσοκόβουν κάθε κρατική παροχή στην υγεία, στην ασφάλιση και σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες για να φουσκώσουν με χρήμα τις ιδιωτικές εταιρίες στις κατασκευές, στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, στην ιδιωτική ασφάλιση κοκ, οι οποίες θα χτίσουν το «ΝΕΟ» ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ για να λυμαίνονται τα κέρδη που θα βγαίνουν από τη δουλειά, την αρρώστια και τον πόνο μας.


Το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας, οι ασθενείς και όλος ο λαός του νομού Καρδίτσας και όλης της Ελλάδας ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ!


Η ταφόπλακα που επιχειρούν να βάλουν στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι άλλο ένα έγκλημα του κράτους και της πολιτικής κόστους-οφέλους. 


Διαλέγουμε τις ζωές, την υγεία και τη δουλεία μας και όχι τα κέρδη τους!


Οι υγειονομικοί και όλος ο λαός, τα σωματεία μας και οι μαζικοί φορείς θα δώσουν αφοπλιστική και ηχηρή απάντηση, όπως δίνουν οι αγρότες και οι φοιτητές βδομάδες τώρα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική!


Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες!


Η αναγκαιότητα ανατροπής αυτής της πολιτικής δεν είναι ένα απλό κλαδικό αίτημα των υγειονομικών, αλλά ζήτημα επιβίωσης για όλο το λαό!


Προετοιμάζουμε και Οργανώνουμε


την Πανυγειονομική Απεργία στις 22 Φεβρουαρίου με συγκέντρωση 11.30πμ στην πύλη του Νοσοκομείου


την Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 28 Φεβρουαρίου με συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας.


Δ.Σ Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

bottom of page